x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Ticu Dumitrescu: Cum să-i interzic lui Voiculescu să iniţieze Legea pentru Deţinuţi Politici?

Ticu Dumitrescu: Cum să-i interzic lui Voiculescu să iniţieze Legea pentru Deţinuţi Politici?

de Andy Stanescu    |    05 Ian 2008   •   00:00
Ticu Dumitrescu: Cum să-i interzic lui Voiculescu să iniţieze Legea pentru Deţinuţi Politici?

Ticu Dumitrescu a declarat vinery că, deşi a ezitat cănd liderul PC, Dan Voiculescu, l-a intrebat dacă este de acord ca partidul să iniţieze o lege privind egalitatea de drepturi intre revoluţionari şi foştii deţinuţi politici, cel mai important este ca actul normativ să fie adoptat.

SUSŢINERE. Membru al CNSAS şi preşedinte al Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din Romănia, Ticu Dumitrescu a spus că Dan Voiculescu l-a sunat pentru a-l intreba dacă are ceva impotriva ideii ca membrii PC să depună in Parlament un proiect de lege prin care să susţină egalitatea de drepturi intre revoluţionari şi foştii deţinuţi. "Pentru căteva momente nu am ştiut ce să-i răspund, dar m-am găndit că e important ca legea să fie adoptată. Această iniţiativă imi aparţine, am făcut un apel la Parlament, in luna decembrie, in care am subliniat importanţa acestei idei", a declarat Ticu Dumitrescu. Intrebat dacă nu există un conflict moral intre verdictul de poliţie politică primit de Dan Voiculescu şi ideea de a promova o lege pentru foştii deţinuţi, Ticu Dumitrescu a afirmat că nu poate să interzică cuiva să susţină o anumită lege. "Eu nu am cum să interzic unuia sau altuia să susţină anumite idei. Oricine poate să susţină această iniţiativă, atăta timp căt o face cu bună credinţă ", a mai spus el.

PROPUNERE. Liderul PC, Dan Voiculescu, a anunţat, vineri, intr-un comunicat de presă, că partidul pe care il conduce va iniţia, la inceputul sesiunii parlamentare, o lege a recunoştinţei comune pentru revoluţionari şi pentru foştii deţinuţi politici,vizănd drepturi egale pentru cele două categorii. "Am discutat cu preşedintele AFDPR (Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din Romănia - n. red.), Ticu Dumitrescu şi consider că este necesară o lege privind egalitatea de drepturi pentru revoluţionari şi pentru deţinuţii politici. Parlamentul are datoria morală de a reglementa un răspuns egal de mulţumire din partea societăţii, pentru revoluţionari şi pentru cei care au plătit cu viaţa in inchisorile comuniste credinţa lor politică, care au fost deportaţi ori făcuţi prizonieri", afirmă Voiculescu, citat de comunicatul menţionat. Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) a decis, la 20 iunie 2006, că Voiculescu a făcut poliţie politică ca fost informator, pe baza studiului unui dosar de reţea din 1974, cu note informative făcute de Voiculescu şi semnate "Felix". El a contestat ulterior decizia CNSAS la 4 iulie 2006, dar contestaţia i-a fost respinsă la 7 august 2006, la diferenţă de un singur vot, cel de veto aparţinănd preşedintelui Colegiului, Claudiu Secaşiu. Voiculescu a contestat verdictul la Curtea de Apel.

×