x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Transnistria nu vrea armată comună cu Moldova

Transnistria nu vrea armată comună cu Moldova

de Corina Andriuta    |    11 Oct 2007   •   00:00
Transnistria nu vrea armată comună cu Moldova
Tiraspolul a respins oferta liderului de la Chişinău, Vladimir Voronin, privind crearea unei singure forţe militare prin asocierea trupelor moldovene cu cele transnistrene, motivănd refuzul prin lipsa unui acord de pace, relatează Tiraspol Times in ediţia electronică.

PROPUNERE. Preşedintele moldovean Vladimir Voronin a avansat această idee intr-un interviu acordat miercuri unei publicaţii, propunănd asocierea celor două armate intr-o singură structură de comandă subordonată autorităţilor de la Chişinău. "Aceasta este cea mai simplă formă de populism", a declarat generalul-locotenent Vladimir Atamiuk, şeful Statului Major al armatei transnistrene, in replică la informaţiile transmise de agenţia rusă Interfax. "Nu putem pune căruţa inaintea calului. In prezent nu există nici o soluţie politică la tensiunile dintre Republica Moldova şi Transnistria iar acest fapt primează. Fără un astfel de acord de bază, celelalte iniţiative sunt imposibile", a subliniat Atamiuk.

ATENŢIONĂRI. Conflictul militar izbucnit intre Republica Moldova şi Transnistria in 1992 s-a incheiat doar cu un acord de incetare a focului. Oficialii de la Tiraspol susţin insă că, din punct de vedere tehnic, nici un astfel de acord nu a fost semnat pănă in prezent iar pacea este una fragilă. "Un acord de incetare a focului nu este un tratat de pace. Este doar un acord care recomandă incetarea ostilităţilor", a declarat un negociator din cadrul Ministerului transnistrean de Externe. "In prezent, reluarea coşmarului (din 1992) este impiedicată doar de existenţa trupelor de menţinere a păcii in Transnistria şi de faptul că dispunem in prezent de propriile forţe armate", a relatat agenţia oficială de presă de la Tiraspol, Olvia Press.

×
Subiecte în articol: magazin