x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Triumful vietii

Triumful vietii

de Raluca Grintescu    |    05 Mai 2006   •   00:00
Triumful vietii
DOCUMENTAR
Animalele sunt supravietuitoare redutabile

In lupta seculara pentru viata, animalele care au lucrat "in echipa" au devenit cele mai puternice de pe planeta. Documentarul "Triumful vietii: supravietuitorii", difuzat sambata, 6 mai, pe National Geographic Channel, prezinta forta evolutiei care a dus la crearea acestor grupuri, dezvaluind totodata secretele care se ascund in spatele izbanzii sociale.

LUPTA PENTRU SUPRAVIETUIRE. Viata animalelor se desfasoara in grupuri familiale - de la mici grupuri pana la colonii intregi, in care indivizii reprezinta un motoras intr-o masinarie gigantica. Intr-o lume supusa legilor evolutiei, urmasii sunt cei care reprezinta cheia. Ajutandu-si "rudele" sa supravietuiasca, animalele isi pot continua lantul genetic fara sa se reproduca. Din prea mult sacrificiu, certurile familiale pot genera totusi o adevarata violenta. In ciuda tensiunilor, grupurile fac echipa pentru a domina alte creaturi sau pentru a face fata intemperiilor. De la haitele de caini salbatici africani si cartite, la armate de termite si furnici, familiile extinse sunt cele care guverneaza lumea animalelor. Exista totusi si o fata nevazuta a acestei povesti. Un numar restrans de spe-cii - de la lilieci pana la primate - si-a dezvoltat o cooperare mult mai complexa - una bazata pe incredere. Deasupra acestui experiment social s-a ridicat insa cea mai dominanta dintre toate speciile - specia umana.

News

ACCIDENT. Noua serie de documentare "Anchete" prezinta cateva cazuri spectaculoase ale unor accidente. In februarie 1986, 23 de oameni au murit si 71 au fost raniti cand un tren de marfa de 12.000 de tone a intrat in coliziune cu un tren de pasageri pe o portiune de cale ferata cu o singura linie din Muntii Stancosi ai Canadei. Ancheta ulterioara a dezvaluit ca marfarul a ignorat semnalele de avertisment si chiar a accelerat inainte de a patrunde pe portiunea comuna de sina, astfel provocand cel mai mare dezastru feroviar din istoria Canadei.
NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL / ANCHETE / DOCUMENTAR / DUMINICA 22:00

DIN CULISE. WRC Shakedown ofera fanilor si telespectatorilor o aventura off-road din culisele Campionatului Mondial de Raliuri prin intermediul AXN. Dependentii de adrenalina traiesc din plin aventura cu WRC Shakedown, ajung in locatii care iti taie respiratia, testeaza tehnologii de ultima ora din lumea auto si se intalnesc pe neasteptate cu staruri din lumea sportului. Aceasta este experienta AXN si WRC. Sectiunile de drum frumos asfaltate se transforma in chin cand pilotii decid sa "o ia pe scurtatura" si dau in pietris, dar merita, pentru ca atunci Raliul se transforma intr-o cursa ametitoare.
AXN / CAMPIONATUL MONDIAL DE RALIURI 2006 / DOCUMENTAR / MARTI 12:00
×