x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Tun antibalistic cu laser, testat cu succes de către americani

Tun antibalistic cu laser, testat cu succes de către americani

14 Feb 2010   •   00:00

Statele Unite ale Americii au testat cu succes un tun cu laser, instalat la bordul unui avion. Astfel, s-a reuşit în timpul nopţii doborârea cu ajutorul "Laserului Aeropurtat" deasupra coastelor Californiei a unei rachete încă din faza de pornire, a dezvăluit de la Washington un birou de informare al armatei americane, informează sâmbătă publicaţia germană Bild.



Sistemul de direcţie al tunului a detectat racheta cu exactitate. Testul a demonstrat cum poate fi utilizat un fascicul de energie concentrat împotriva rachetelor aflate în zbor.

Biroul a făcut referire "la o dezvoltare revoluţionară". Potrivit acestuia, racheta a fost lansată de pe o platformă mobilă maritimă şi a fost identificată de către senzorii noii arme în câteva secunde. Întreaga procedură, de la lansare până la distrugere, ar fi durat numai două minute.

De asemenea, o a doua rundă de testare a fost încununată de succes. Tunul cu laser a lovit atunci o rachetă trasă de la sol de pe insula Sfântul Nicolae.

Iniţial, armata SUA a plănuit testarea armei cu laser acum doi ani. Laserul aeropurtat este parte a scutului antirachetă controversat dezvoltat de americani de mai mult timp. Acesta este pregătit să doboare rachetele intercontinentale inamice chiar în fazele lor de lansare.

×
Subiecte în articol: lumea