x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun TVR 1, TVR 2 si TVRi va colinda

TVR 1, TVR 2 si TVRi va colinda

22 Dec 2004   •   00:00

CRACIUN
Televiziunea Romana va aduce in ajun si in zilele de Craciun un program variat, din care nu vor lipsi divertismentul, colindele, muzica si intalnirile cu vedetele autohtone, dar si din lumea larga. Toate acestea pe canalele TVR 1, TVR 2 si TVR International.
CRISTINA OLOGEANU

PROGRAME SPECIALE DE CRACIUN LA TVR 1. In ajun, TVR 1 va intampina, de la ora 10:00, cu un spectacol extraordinar sustinut de corul Allegretto. La implinirea a 30 de ani de existenta, Corul Allegretto face un cadou telespectatorilor si fanilor - un concert de colinde si melodii vesele cantate de fosti si actuali componenti. Seara, de la ora 20:00, veti putea urmari o editie speciala a emisiunii "Stele de 5 stele". Gazdele, Gianina Corondan si Cosmin Cernat, se vor ocupa de biroul de relatii publice al lui Mos Craciun… si el de 5 stele. Vor canta Narcisa Suciu, Paula Seling, Berti Barbera, Andra, Nico, A.S.I.A., Pops, Amadeus, Dumitru Furdui, Benone Sinulescu, Mioara Velicu si altii. Seara se va incheia tot cu un concert. De la ora 23:50 intra in scena trupa Westlife. TVR 1 va transmite inregistrarea concertului de la Manchester din 2003.

Craciun. De la ora pranzului, incepand cu ora 13:00, va demara "Olimpiada Mos-Craciunilor". Marina Almasan a pregatit pentru ziua de Craciun o editie trasnita de "Jocuri olimpice", in care cinci Mos Craciuni cu totul si cu totul originali se lupta pentru obtinerea titlului olimpic. Unul, bunaoara, este gigantic (Dan Helciug), unul - pitic (George Ivascu), unul… negru (Victor Yila), unul dolofan (Alexandru Arsinel), iar ultimul… sunt, de fapt, doi, caci avem de-a face cu doi siamezi: Nae Lazarescu si Vasile Muraru. Va exista si un juriu olimpic international format din: laponul Marius Teicu, indianca Adriana Trandafir, scotianul Adrian Enache, japonezul Marius Rizea si arabul Nicu Constantin.

De cum se lasa seara, adica de pe la ora 17:00, TVR 1 va va oferi ocazia sa ii ascultati si sa ii vedeti pe Angela Gheorghiu, Roberto Alagna si Corul Madrigal intr-un regal cultural de Craciun. Dupa un deceniu de succes pe scena celebrei Covent Garden din Londra, cea mai bine cotata soprana romana din acest moment, Angela Gheorghiu, le-a oferit romanilor in prag de Craciun un spectacol extraordinar sustinut alaturi de sotul ei, tenorul Roberto Alagna, in acompaniamentul Corului Madrigal si al Orchestrei Nationale Radio. Spectacolul a avut loc pe 23 decembrie la Sala Palatului, sub bagheta celebrului Eugene Kohn, director muzical emerit al Operei Puerto Rico Symphony. Repertoriul a inclus atat cantece specifice Craciunului, cat si cateva arii din opere celebre.

De la ora 18:00, vedetele postului TVR 1 vor povesti telespectatorilor cum asteapta alaturi de familiile lor sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou. Andreea Marin va intra in scena de la ora 20:00 cu o editie speciala a emisiunii "Surprize, surprize".

A doua zi. Dan Bittman nu va lipsi duminica de la intalnirea cu telespectatorii. De la 14:15, in platoul emisiunii "Danutz srl", vor veni Madalin Voicu, Mandinga, A Capella. De la 21:55, Dan Bittman va fi din nou la TVR 1. De data aceasta, cu ocazia transmiterii inregistrarii spectacolului "Holograf si prietenii", cea de-a doua seara a Craciunului se va incheia tot cu un concert. Cel al trupei Nightwish. De la 23:00.

PROGRAMELE SPECIALE DE CRACIUN LA TVR 2. Ca in fiecare an, TVR 2 a pregatit o larga paleta de filme, seriale, concerte si editii speciale de sarbatoare care sa aduca in casele tuturor o atmosfera incarcata de magia Craciunului. In ajun se va difuza, de la ora 19:00, inregistrarea celei de-a XIV-a editii a festivalului de muzica folk "Om bun". Vor canta Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Vasile Seicaru, Pavel Stratan, Tatiana Stepa, Adrian Ivanitchi.

Craciun. De dimineata, de la ora 9:00, emisiunea "Antena Satelor" va aduce un concert extraordinar de muzica populara sustinut de artisti precum Lucretia Ciobanu si grupul barbatesc "Urlati" - Sibiu, Daniela Condurache, Aneta Stan. Partea a doua a spectacolului va fi difuzata duminica, de la ora 10:00. Florin Piersic va spune si el prezent. De la ora 18:00, editia speciala a emisiunii "Piersic Show" va beneficia de vizita nu doar a unui singur Mos Craciun. Ci de doua perechi de Mos Craciuni si Craciunite: prima pereche va fi reprezentata de catre Monica Davidescu si Aurelian Temisan, iar cea de-a doua de catre Magda Catone si Silviu Biris.

Craciun cu TVR international
Click pentru a mari imaginea
Vineri, de la ora 22:00, romanii de pe cinci continente pot serba Craciunul acasa, in familia canalului TVRi. Va fi o editie speciala de Craciun a emisiunii "Seara Romanilor", prezentata de Sorana Belciu. Si, ca o surpriza pregatita telespectatorilor din intreaga lume, Mos Craciun va aduce cu adevarat magia Craciunului. In costumul traditional de Mos se va ascunde iluzionistul Rothini.

In atmosfera de sarbatoare oferita de clubul Maxx din Bucuresti, Sorana Belciu impreuna cu colegele sale, vedetele TVRi Cristina Hrinciuc, Mihaela Craciun, Simona Mihailescu, Iuliana Marciuc si Luminita Anghel, vor avea invitati de seama care vor incalzi inimile tuturor. Artisti precum Marcel Pavel, Ovidiu Komornic, Fuego, Nicola, Andra sau Narcisa Suciu vor canta si va vor incanta cu cele mai frumoase cantece de sarbatoare. Nu vor lipsi de langa brad colindatorii. Mai precis, corul de copii Ministars condus de Bianca Ionescu.

Ei vor aduce in inimile tuturor bucuria colindelor romanesti. Alte momente speciale ale emisiunii vor fi asigurate de Ana Maria Veselovschi si Adrian Oprea, campioni nationali la dans artistic, si de catre casa de moda Heliotrop, care va prezenta cateva creatii vestimentare speciale de sarbatoare.
×
Subiecte în articol: craciun