x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun UEFA: Reguli stricte şi dorinţă de performanţă pentru naţionala României

UEFA: Reguli stricte şi dorinţă de performanţă pentru naţionala României

de Ovidiu Ciutescu    |    05 Iun 2008   •   00:00
UEFA: Reguli stricte şi dorinţă de performanţă pentru naţionala României

12:52 • Victor Piţurcă, a declarat, joi, că selecţionata sa are o dorinţă de revanşă după opt ani de absenţe de la turneele finale, şi fotbaliştii au înţeles că pentru a obţine performanţe trebuie să se supună unor reguli stricte, informează site-ul oficial al UEFA.

Victor Piţurcă, a declarat, joi, că selecţionata sa are o dorinţă de revanşă după opt ani de absenţe de la turneele finale, şi fotbaliştii au înţeles că pentru a obţine performanţe trebuie să se supună unor reguli stricte, informează site-ul oficial al UEFA.

ASPIRAŢII. Pe site-ul forului continental, Victor Piţurcă a vorbit despre atmosfera pe care a găsit-o în momentul reinvestirii la naţională, dar despre ce s-a produs apoi: "Au fost irosiţi atît de mulţi ani, mai ales că am avut jucători foarte buni şi tehnici. A fost ceva fantastic după ce am reuşit calificarea, pentru că acesta era scopul nostru. Băieţii au fost foarte motivaţi în fiecare meci. Echipa de astăzi este foarte bună, dar cel mai important este ca împreună să formeze un grup unit. Când am revenit ca antrenor la naţională, eu şi jucătorii ştiam că nu există acea unitate. Din acest motiv, în urma discuţiilor cu ei, am ajuns la concluzia că avem nevoie de această forţă. Mi-a luat ceva timp să-i conving să gîndească la fel, dar sunt inteligenţi şi au înţeles că trebuie să se adapteze regulilor, care sunt foarte stricte în echipa noastră naţională". Tehnicianul a adăugat că rezultatele obţinute în preliminarii, cînd naţionala României a pierdut un singur meci, au ajutat naţionala să ajungă la un nivel superior: "A fost un stimulent psihologic. Dacă jucătorii sînt sănătoşi şi la un nivel înalt din punct de vedere fizic şi psihic, putem obţine mult. Putem ajunge în finală, chiar să o cîştigăm, dar putem să pierdem şi toate meciurile. La acest nivel, orice se poate întîmpla. Ne amintim de performanţa de acum patru ani a Greciei. Nu le-au fost date multe şanse contra Portugaliei, dar au cîştigat turneul. Ca orice antrenor, visez să ajungem cît mai departe posibil".

×
Subiecte în articol: magazin