x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Uimitor! O balenă eliberată dintr-o plasă “mulţumeşte” salvatorilor prin salturi spectaculoase

Uimitor! O balenă eliberată dintr-o plasă “mulţumeşte” salvatorilor prin salturi spectaculoase

18 Iul 2011   •   14:01
Uimitor! O balenă eliberată dintr-o plasă “mulţumeşte” salvatorilor prin salturi spectaculoase

O balena cu cocoasa, salvata de trei barbati de la moarte sigura, i-a uitmit pe salvatorii sai, efectuand salturi spectaculoase de bucurie. Animalul a fost descoperit din intamplare in apele de pe coasta californiana, prins intr-o plasa de pescuit care i-ar fi adus cu siguranta moartea.

Initial, pasagerii barcii au crezut ca balena a decedat, ea plutind la suprafata apei, insa, in momentul in care au realizat ca aceasta inca mai are o sansa, unul dintre barbati a sarit in apa pentru a incerca sa taie plasa. 'In timp ce inotam langa ea, ni s-au intalnit privirile. Am vrut sa ii dau de inteles ca suntem acolo pentru a o ajuta, si a fost un adevarat efort, date fiind emotiile momentului', a povestit Michael Fishbach, co-fondator al Programului de Protectie a Balenelor Albastre din cadrul 'Great Whale Conservacy'. Fishbach, impreuna cu alti doi barbati, care se aflau pe barca pentru a fotografia balene, au taiat timp de o ora la plasa de pescuit care tinea animalul captiv, reusind cu greu sa il elibereze si temandu-se sa nu moara in orice moment. 'Am fost cu totii mandri si incasntati ca am reusit sa salvam o viata fantastica, si inca una tanara. A fost o experienta pe care nici unul dintre noi nu o vom uita', a mai adaugat Fishbach.

Surpriza a venit, insa, la sfarsit, cand balena a efectuat un spectaculos 'dans al bucuriei', oferindu-le salvatorilor spectacolul unor salturi incredibile. 'Stiu ce face, ne arata ca este libera', se aude in film vocea unui copil care se afla impreuna cu adultii pe barca.

×
Subiecte în articol: spectacol video salvare ocean balena