x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un adolescent, vinovat de o campanie de hacking de milioane de dolari

Un adolescent, vinovat de o campanie de hacking de milioane de dolari

de Jurnalul National    |    01 Apr 2008   •   00:00

Un adolescent neo-zeelandez, acuzat de conducerea unei grupări internaţionale de hackeri ce a furat milioane de dolari din conturi bancare, a fost condamnat marţi, relatează The Guardian

Un adolescent neo-zeelandez, acuzat de conducerea unei grupări internaţionale de hackeri ce a furat milioane de dolari din conturi bancare, a fost condamnat marţi, relatează The Guardian. Owen Thor Walker, de 18 ani, a pledat vinovat, luni, în faţa a şase capete de acuzare legate de folosirea computerelor în scopuri ilegale. Poliţia crede că Walker este liderul unui grup de hackeri care a preluat controlul a 1,3 milioane de computere din toată lumea, fără ştirea proprietarilor acestora. Hackerii trimit, de obicei, viruşi şi programe Trojan infectate, care le permit să acceseze computerul victimei. Legate într-o reţea de internet, computerele infiltrate sunt folosite pentru a sparge conturi bancare, pentru a fura detalii privind cardurile de credit, sau pentru a bombarda utilizatorii cu mesaje spam. Poliţia bănuieşte că Walker a conceput programe care depăşesc capacităţile unui soft normal antivirus şi că şi-a vândut produsele mai multor infractori din toată lumea.


El a fost arestat, cu posibilitatea eliberării pe cauţiune, până pe 28 mai, ca pre-sentinţă, pentru întocmirea rapoartelor finale. Judecătorul Arthur Tompkins a declarat că nu se gândeşte la o pedeapsă cu închisoarea, deşi acuzaţiile pentru care a fost găsit vinovat i-ar putea aduce până la cinci ani de detenţie. Walker a fost arestat în luna decembrie a anului trecut, ca urmare a unei operaţiuni internaţionale conduse de FBI. Alţi opt suspecţi au fost puşi sub acuzare sau condamnaţi. Tânărul, care la momentul arestării era minor, a colaborat cu Poliţia şi le-a dezvăluit ofiţerilor detalii privind infracţiunile comise de acesta.

×
Subiecte în articol: magazin