x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un avion cu 135 de persoane la bord s-a prăbuşit la Amsterdam

Un avion cu 135 de persoane la bord s-a prăbuşit la Amsterdam

25 Feb 2009   •   00:00
Un avion cu 135 de persoane la bord s-a prăbuşit la Amsterdam

Avionul, aparţinând companiei turceşti Turkish Airlines, s-a prăbuşit astăzi la Amsterdam, în timpul aterizării pe aeroportul Schiphol, relatează AFP, citată de Mediafax. Potrivit declaraţiei adjunctului secretarului de stat turc pentru Transporturi, Suat Hayri Aka, accidentul aviatic a provocat moartea a şapte persoane.



Potrivit presei olandeze, se pare că este vorba despre un avion de tip Boeing 737. Aeronava s-a prăbuşit în momentul în care se efectua manevra de aterizare. La momentul producerii incidentului, la bordul avionului se aflau circa 135 de pasageri. Potrivit oficialilor danezi, aeronava s-a rupt în trei, după impact.
Un reporter al Dogan Neews Agency, aflat la locul incidentului, a declarat că avionul s-a rupt în două după impact, iar unii dintre pasageri au început să părăsească aeronava. Oficiali din cadrul Ministerului Transporturilor au declarat pentru postul de televiziune NTV că circa 40 de persoane au supravieţuit accidentului. Potrivit posturilor de televiziune turceşti la bordul avionului, Boeing 737-800, erau şi opt membri ai echipajului. Avionul transporta 135 de persoane şi, potrivit CNN decolase de la Istanbul. Avionul ar fi ratat pista de aterizare, prăbuşindu-se pe un câmp, în apropiere de autostrada A9, a declarat un martor ocular, citat de Radio Olanda.
Potrivit autorităţilor aeroportuare olandeze, citate de CNN, avionul, care decolase din Istanbul, s-a prăbuşit în jurul orei locale 10.40 (11.40 ora României). Imaginile de la locul accidentului arată avionul rupt în trei părţi. Kieran Daly, din cadrul Air Transport Intelligence, a declarat că imaginile arată că accidentul nu a fost urmat de incendiu. El a precizat că impactul a fost puternic, dar există supravieţuitori tocmai pentru că nu s-a declanşat un incendiu. Daly susţine că materialele folosite la construirea aeronavelor au fost îmbunătăţite, pentru a nu lua foc cu uşurinţă.

UPDATE. Ministrul turc al Transporturilor a declarat că nu există morţi în urma accidentului aviatic de la Amsterdam, relatează AFP.
UPDATE. Potrivit declaraţiei adjunctului secretarului de stat turc pentru Transporturi, Suat Hayri Aka, accidentul aviatic a provocat moartea a şapte persoane.

×
Subiecte în articol: lumea