x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un avion de hârtie va fi lansat în spaţiu

Un avion de hârtie va fi lansat în spaţiu

de Jurnalul National    |    27 Mar 2008   •   00:00


Oameni de ştiinţă japonezi şi specialişti în arta origami plănuiesc lansarea unui avion de hârtie de pe Staţia Spaţială Internaţională, pentru a studia felul &icir




Oameni de ştiinţă japonezi şi specialişti în arta origami plănuiesc lansarea unui avion de hârtie de pe Staţia Spaţială Internaţională, pentru a studia felul în care acesta se comportă în drumul său spre Terra, relatează Rompres. Un prototip al avionului a trecut deja testele de durabilitate, context în care agenţia spaţială japoneză l-a preluat pentru studii de fezabilitate. În testele efectuate într-un tunel hipersonic, avionul, de 7cm lungime şi 5 lăţime, a rezistat unor viteze de până la 7 Mach şi temperaturi de peste 445 grade Fahrenheit. Unul dintre astronauţii aflaţi pe ISS va elibera avionul origami în spaţiu, iar inginerii aeronautici de la Universitatea din Tokio vor monitoriza cursul acestuia, la viteze de până la 24.500 kilometri pe oră, în drumul său spre Terra.
Avionul va fi acoperit cu substanţe chimice speciale, astfel încât să fie protejat la impactul cu stratul atmosferic al Pământului. 'Dacă va funcţiona, această tehnologie ar putea duce la dezvoltarea unui nou avion spaţial', a declarat prof. Shinji Suzuki, de la Universitatea din Tokyo. Experimentul, care va avea loc în noiembrie 2008, este ideea lui Takuo Toda, şeful Asociaţiei de avioane origami din Japonia.

×
Subiecte în articol: magazin