x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un cercetător britanic susţine că oamenii sunt, de fapt, extratereştri

Un cercetător britanic susţine că oamenii sunt, de fapt, extratereştri

03 Feb 2010   •   00:00
Un cercetător britanic susţine că oamenii sunt, de fapt, extratereştri

Reputatul om de ştiinţă britanic Chandra Wickramasinghe este convis de faptul că suntem extratereştri. În urma cercetărilor, britanicul a descoperit o teorie potrivit căreia viaţa a început undeva în afara Pământului. Astrobiologul a declarat că primele "seminţe ale vieţii" au fost depozitate pe Terra în urmă cu 3,8 miliarde de ani.



El afirmă ca dovezile sale, publicate în Cambridge University's International Journal of Astrobiology, demonstrează că viaţa de pe Pământ provine din spaţiul estraterestru şi a ajuns pe Terra prin intermediul cometelor. "Da, suntem cu toţii extraterestri. Împărţim o moştenire cosmică", spune profesorul Wickramasinghe, citat de The Telegraph.

"De fiecare dată când se formează un nou sistem planetar câţiva microbi care au reuşit să supravieţuiască îşi găsesc drumul prin spaţiu. După care se multiplică şi însămânţează alte planete. Suntem astfel parte a unui lanţ care se extinde la o scară largă în cosmos. Dovezile ne indică inexorabil această direcţie", crede omul de stiinţă.

Chandra Wickramasinghe susţine că viaţa se transferă de la o planetă la alta de miliarde de ani. El afirmă că, în momentul în care cometele lovesc planetele, aruncă materia vie în spaţiu. O parte din această materie reuşeşte să supravieţuiască şi călătoreşte spre alte planete în decursul a milioane şi milioane de ani. (V.A.)

×
Subiecte în articol: lumea