x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun "Un homme et son chien” / Jean-Paul Belmondo se întoarce pe marile ecrane

"Un homme et son chien” / Jean-Paul Belmondo se întoarce pe marile ecrane

11 Ian 2009   •   00:00

Actorul francez, în vârstă de 75 de ani, revine în cinema după o lungă perioadă de recuperare în care a încercat să depăşească problemele de vorbire şi motricitate de care suferea în urma accidentului vascular cerebral.



Belmondo se confruntă în "Un homme et son chien” cu un rol inedit, într-o dramă psihologică. De această dată, el interpretează rolul unui bătrân rănit pe viaţă, care trăieşte în stradă, de pe o zi pe alta, alături de un câine.

Jean-Paul Belmondo dedică această revenire tinerilor cu handicap pe care i-a cunoscut în timpul convalescenţei sale. "Am realizat că aceşti tineri de 20 de ani sunt într-o stare mai gravă decât mine. Când am fost externat din spital, mi-am jurat că voi lupta pentru a le arăta că o persoană cu asemenea probleme încă mai poate face ceva în viaţă. Nu ştiam cum, dar aveam voinţă, iar într-un final am hotărât că voi face acest film pentru ei”, a explicat actorul în dosarul de presă.

În ciuda handicapului său, Belmondo nu şi-a pierdut capacitatea de interpretare şi oferă un rol adevărat în "Un homme et son chien”, emoţionant şi pentru că nu ascunde starea sa reală de sănătate.  

"Nu am hotărât să revin pentru glorie, ci pentru că mă regăsesc în această poveste, presărată cu demnitate şi onoare, povestea unui om care la sfârşitul existenţei sale descoperă o formă de speranţă”, a completat Belmondo.

"Un homme et son chien”, în regia lui Francis Huster, reuneşte în jurul lui Belmondo câţiva de apropiaţi ai acestuia, care însoţesc, într-o scurtă apariţie, revenirea marelui actor: Charles Gérard, Jean Dujardin, Max Von Sydow, Pierre Mondy, Robert Hossein, José Garcia sau Françoise Fabian

Huster speră să îi reunească, în viitor, pe Jean-Paul Belmondo şi pe Jean Dujardin într-un remake al filmului "Kid de Cincinnati”.

"Un homme et son chien” va avea premiera oficială pe 14 ianuarie, în Franţa.

×
Subiecte în articol: lumea belmondo