x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un labrador a devenit un geniu canin al matematicii: rezolvă exerciţii elementare de clasa a VI-a (Video)

Un labrador a devenit un geniu canin al matematicii: rezolvă exerciţii elementare de clasa a VI-a (Video)

17 Aug 2011   •   13:01
Un labrador a devenit un geniu canin al matematicii: rezolvă exerciţii elementare de clasa a VI-a (Video)

Daca va inchipuiti ca dresajul unui caine este o munca foarte complicata, atunci probabil ca pare imposibil gandul de a invata un caine matematica elementara de clasa a VI-a. Insa Beau, un labrador in varsta de 12 ani, este dovada vie ca acest lucru este posibil, el avand o adevarata inclinatie catre cifre.

'Calculatorul' Beau face adunari, scaderi, extrage radicalul si... rezolva ecuatii de gradul I.Pentru asta este rasplatit intotdeauna cu ceva de mancare pe gustul sau. E drept ca acuratetea rezultatelor pe care le exprima prin latrat nu atinge decat 85%, insa catelul a devenit totusi o celebritate locala datorita gradului sau de inteligenta. 'Am avut caini totaa viata, insa Beau este altfel, foarte inteligent', spune, mandru, stapanul sau, David Madsen, citat de Daily Mail.

Madsen a invatat patrupedul sa numere biscuitii pe care ii primea numai daca numarul latraturilor corespundea cu numarul acestora. Pe langa limba engleza, Beau stie acum sa recunoasca numerele si in limba spaniola, stie sa "spuna" scorurile meciurilor de golf si fotbal si poate citi adunari simple scrise pe hartie.

×
Subiecte în articol: caine matematica geniu dresaj labrador