x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un nou record mondial: 126 de ore de dans

Un nou record mondial: 126 de ore de dans

28 Noi 2018   •   17:52
Un nou record mondial: 126 de ore de dans

O adolescentă de 17 ani din Nepal a dansat timp de 126 de ore consecutiv pentru a intra în Cartea Recordurilor Guinness la categoria ''cel mai lung maraton de dans susţinut de o singură persoană'', informează Xinhua. 

Bandana Nepal a început să danseze vineri, 23 noiembrie, şi a continuat până miercuri după-amiază, 28 noiembrie, pentru a se califica pentru doborârea recordului, au precizat organizatorii evenimentului. 

Tânăra a dansat pe muzică nepaleză în holul restaurantului Big Foodland din Kathmandu, în faţa unei audienţe formate din familie, presă şi public larg. 

Dansul său de 126 de ore a doborât recordul anterior deţinut de Kalamandalam Hemlatha din India, care a dansat timp de 123 de ore şi 15 minute în 2011. 

În ciuda faptului că şi-a unduit şoldurile şi gâtul timp de şase zile fără să doarmă, să se odihnească sau să mănânce adecvat, tânăra a reuşit să-şi păstreze zâmbetul pe faţă pe toată perioada provocării. 

"Sunt foarte fericit să văd că fiica mea poate obţine recordul mondial. Realizarea nu este doar a ei, ci a promovat şi ţara pe plan internaţional. Este un moment de mândrie pentru noi toţi", a declarat tatăl tinerei, Ram Nepal, pentru Xinhua. 

Tatăl tinerei a mai spun să Bandana încearcă, prin acest record, să fie o inspiraţie pentru ca alte fete din Nepal să aibă aspiraţii înalte şi realizări. 

Adolescenta a început să danseze la vârsta de cinci ani şi, pentru a se pregăti pentru doborârea recordului, a dansat circa 100 de ore. 

Bandana a beneficiat de susţinerea prietenilor şi a familiei, care au dansat alături de ea şi au motivat-o să îşi atingă obiectivul. În timpul micilor pauze, dansatoarea a primit băuturi energizante, lapte şi alimente bogate în nutrienţi. 

Organizatorii evenimentului spun că urmează să trimită materialul către Guinness World Records în scopul obţinerii certificării, care ar putea dura o lună sau mai mult.

AGERPRES

×