x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un nou stil în cluburile de noapte

Un nou stil în cluburile de noapte

de Diana Scarlat    |    27 Ian 2012   •   21:00
Un nou stil în cluburile de noapte

Petrecerile nocturne ale tinerilor 'cool' s-au mai cizelat in ultimii ani, iar cei mai multi cauta acum spectacolul 'live', la granita cu viata culturala, in detrimentul muzicii de club. Stand-up comedy, concertele de 'coveruri' sau chiar teatrul se afla pe lista de oferte a celor mai selecte localuri.

Publicul amator de spectacol naste vedete care ajung in cativa ani recunoscute la nivel national, nu doar in cluburile care le-au lansat. Teo, lansat in Bucuresti, a devenit in cativa ani un etalon pentru stand-up comedy si a lansat un adevarat fenomen. Actualele vedete ale clubului sunt Catalin Bordea, un botosanean ajuns in 2009 in Bucuresti, care s-a lansat cu un 'studiu' despre moldoveni, Sorin Parcalab, Micutzu (Cosmin Nedelcu), apreciat pentru umorul negru si pentru improvizatie, si Bobo, cunoscut si din unele productii tv.

La fel ca ei s-au lansat si trupele de coveruri, care au evoluat apoi spre compozitie proprie, devenind in cativa ani foarte cunoscute si apreciate. In noiembrie 2009 se nastea in Capitala un alt fenomen: Publika, o trupa apreciata foarte mult pentru 'coveruri', care a contribuit la completarea culturii muzicale a sute de fani. Trupa a trecut de la coveruri la compozitie proprie, iar fanii creati in timp din serile de club au ajuns sa aprecieze muzica pe care nu ar fi ascultat-o poate pana acum cativa ani. Baietii de la Publika au mers mai departe, iar pe 14 februarie vor sustine un concert numai cu compozitii proprii, in clubul care i-a lansat, apoi vor scoate si un album.

Fenomenul s-a propagat in foarte scurt timp, ajutand multe trupe sa se lanseze. Ionut Ruscior – voce, Florin Giuglea – chitara, Robby G – clape, Hanes Radu – tobe si Adi Ciuplea – bass inseamna astazi ceva pentru foarte multi tineri cu 'fite' care si-au schimbat optiunile si au inceput sa ceara cluburilor seri de concerte live. Asa vorbim astazi despre o trupa precum Foreplay, care a spart gheata in zona de cluburi 'de fite' din Regie, unde are program saptamanal. Andreea Paula Nedelcu – voce, Octavian Ristici – chitara, Valentin Ciurea (Vije) – bass, Mircea Pavilcu – clape si Robert Sabotici – tobe reusesc sa ridice zeci de tineri de la mese si sa-i tina in picioare pana dupa miezul noptii, cantand 'coveruri' rock, intr-un loc despre care putini ar fi crezut pana anul acesta ca ar putea oferi altceva in afara de muzica house. Foreplay (preludiu in engleza) inseamna pentru ei 'deschiderea catre o seara exceptionala'.

O oferta speciala transforma zona de cluburi Regie in ceva deosebit si prin serile Afro-Connection, o inventie proprie, un stil de petrecere pentru toti iubitorii muzicii afro si R&B, 'pentru toti cei care au venit in Romania dintr-un motiv sau altul si nu au gasit muzica in care s-au nascut', spun initiatorii acestor petreceri. Genul acesta de 'party' a fost creat in spiritul corectitudinii politice, iar cei care l-au conceput spera sa aiba cat mai multi adepti, dupa ce deja si-au facut clienti fideli de cand s-au lansat.

×
Subiecte în articol: fun