x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un om crucificat şi altul decapitat în Mexic

Un om crucificat şi altul decapitat în Mexic

de Mihaela Matachita    |    05 Noi 2008   •   00:00

Un om crucificat, cu braţele legate de o balustradeă, şi un altul decapitat au fost descoperiţi în oraşul mexican Ciudad Juarez, la graniţa cu Statele Unite, aceştia fiind victimele luptelor între cartelurile drogurilor.



Potrivit AFP, bărbatul crucificat fusese împuşcat în cap, iar ucigaşii îi puseseră pe faţă o mască reprezentând caricatura unui porc. Acesta este un mesaj de ameninţare la adresa unei bande locale care i-a ajutat pe membrii cartelului din Sinaloa, aflat în conflict cu cartelul local "din Juarez", cel mai vechi din Mexic. Un mesaj de ameninţare pentru banda locală a fost lăsat şi pe un alt cadavru, descoperit decapitat marţi dimineaţă în altă parte a oraşului, unde trupul neînsufleţit al unei femei de 35 de ani fusese aruncat dintr-o maşină. Ea era împuşcată de mai multe ori în corp şi în cap.

ORAŞUL MORŢII
Ciudad Juarez, cel mai violent oraş din Mexic, este câmpul de luptă între cartelul din Sinaloa, unul dintre cele mai puternice din ţară, condus de Joaquin "Chapo" Guzman (fugar din 2001, când a evadat dintr-un penitenciar Mexican), şi cel "din Juarez", condus de familia Carillo Fuentes.
În Mexic, lupta între cartelurile drogurilor a făcut, potrivit presei, cel puţin 3.800 de morţi de la începutul anului, în ciuda ofensivei guvernului care a mobilizat peste 36.000 de poliţişti şi de militari în toată ţara pentru a lupta împotriva crimei organizate. 
    

×
Subiecte în articol: lumea