x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un site pentru divorţuri scandalizează avocaţii din Franţa

Un site pentru divorţuri scandalizează avocaţii din Franţa

de Corina Andriuta    |    05 Dec 2007   •   00:00
Un site pentru divorţuri scandalizează avocaţii din Franţa

Şeful Colegiului de avocaţi din Paris, Yves Repiquet, a făcut un apel către toţi colegii pentru a boicota site-ul divorce.fr. Acesta le permite francezilor, contra unei sume de 1990 euro, să divorţeze intr-un regim semi automat, informează lenta.ru.

Şeful Colegilui de avocaţi din Paris, Yves Repiquet, a făcut un apel către toţi colegii pentru a boicota site-ul divorce.fr. Acesta le permite francezilor, contra unei sume de 1990 euro, să divorţeze intr-un regim semi automat, informează lenta.ru.

SCANDAL. Pentru cei care folosesc acest site este suficient să completeze nişte documente online şi să aibă o singură intălnire cu avocatul. Zilnic, pe site intră 30 de mii vizitatori. Cu apelul făcut de către seful colegiului de avocaţi au fost de acord 13 jurişti din Paris, foşti parteneri ai site-ului. Oricum, in prezent cu site-ul divorce.fr colaborează 80 de jurişti din alte regiuni ale Franţei. Repiquet face referire la o lege din 1971 care interzice orice afacere legată de accelerarea procedurii de divorţ. La răndul său, iniţiatorul site-ului, Thomasa Journel, a declarat că este de acord cu orice decizie şi doreşte o coexistenţă cu colegiul avocaţilor. Serviciile oferite de Journel, in mare parte, au fost posibile după ce in 2005 a fost modificată legea prin care soţii trebuiau să convieţuiască măcar o jumătate de ani pănă să divorţeze. Acum, insă, pentru a divorţa este suficient doar acordul ambilor soţi. Jumătate dintre căsătoriile din oraşele Franţei se termină cu divorţ , iar in celelalte regiuni ale ţării doar o treime dintre familii divorţeaza

×
Subiecte în articol: magazin