x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Uriaşul lumii este un turc

Uriaşul lumii este un turc

de Mihaela Matachita    |    18 Sep 2009   •   00:00
Uriaşul lumii este un turc
Sursa foto: Andrew Winning/Reuters



Fermierul Sultan Kosen din Turcia, localitatea Merdin, este cel mai înalt om din lume, măsurând 2,47 metri. El îşi doreşte o iubită şi o maşină mare.

Turcul Sultan Kosen (27 de ani) a fost declarat oficial de Guinness World Records (Cartea Recordurilor), ieri, la Londra, drept cel mai înalt om, după ce rivalul său ucrainean, Leonid Stadnik (de 39 de ani şi înalt de 2,57 metri), a refuzat să fie măsurat, explicând că s-a săturat să fie în centrul atenţiei. Turcul l-a depăşit şi pe păstorul chinez Bao Xishun (2,37 metri).

"Uriaşul bun" speră că celebritatea îl va ajuta să îşi găsească o iubită. El a spus că nu poate intra într-o maşină normală, că nu îşi găseşte haine şi pantofi pe măsură, că tavanele sunt prea joase şi trebuie să se aplece când intră pe uşă. În schimb, vede oamenii de departe, schimbă becurile şi atârnă perdelele cu uşurinţă.

Kosen a crescut din cauza unei tumori (extirpată anul trecut) la glanda pituitară, care a determinat "o superproducţie" de hormoni de creştere. Medicii numesc aceasta gigantism pituitar. Mâinile şi picioarele lui măsoară 27,5 centimetri, respectiv 37,5. Marc French, proprietarul agenţiei de modelling Ugly, estimează că uriaşul ar putea câştiga până la 11.000 de euro pe zi din reclame, venit ce l-ar ajuta în problema cu fetele.

×
Subiecte în articol: magazin