x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vânzarea cuţitelor, interzisă la Beijing

Vânzarea cuţitelor, interzisă la Beijing

de Mihaela Matachita    |    21 Sep 2009   •   00:00

Autorităţile chineze au interzis temporar vânzarea cuţitelor la Beijing, după două agresiuni comise în capitala ţării, care se află sub înaltă supraveghere înaintea festivităţilor celei de a 60 aniversări a fondării Republicii Populare Chineze, 1 Octombrie, a relatat AFP citându-i pe distribuitori.

Marile lanţuri de magazine, ca Wal-Mart şi Carrefour, au fost notificate cu privire la această interdicţie în cursul week-endului. "Nu mai putem vinde cuţite de bucătărie    de două zile, asta trebuie să aibă o legătură cu incidentele de la Dashilan", a declarat o angajată a unui magazin al lanţului chinez de supermarketuri Jingkelong, care nu a dorit să îşi dea numele. "Ni s-a dat acest ordin, dar nu ni s-a spus şi de ce", a declarat o angajată de la Carrefour.    

Cotidianul China Daily a informat că interdicţia vânzării cuţitelor se va prelungi după Sărbătoarea Naţională.
Săptâmâna trecută, două agresiuni cu cuţitul au fost comise în Piaţa Tiananmen, centrul festivităţilor de la 1 Octombrie, pe strada comercială Dashilan. Joi, un bărbat a omorât două persoane şi a rănit alte 14, iar sâmbătă, o turistă din Franţa a fost uşor rănită, potrivit poliţiei care a precizat că cei doi agresori au fost arestaţi.

AFP precizează că, în ultimele săptămâni, au fost întărite considerabil măsurile de securitate, odată cu apropierea Zilei Naţionale. Poliţişti puternic înarmaţi au fost desfăşuraţi la principalele intersecţii ale bulevardului Chang'an, care traversează Beijingul de la vest la est şi unde se va desfăşura marea paradă militară. Potrivit mass media chineze, aeroportul din Beijing va suspenda zborurile interne pe 1 Octombrie dimineaţa, timp de trei ore, măsură care s-a mai luat şi la deschiderea Jocurilor Olimpice din 2008.

×
Subiecte în articol: lumea