x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vârsta depresiei, 44 de ani, marchează începutul crizei vârstei a doua

Vârsta depresiei, 44 de ani, marchează începutul crizei vârstei a doua

de Jurnalul National    |    29 Ian 2008   •   00:00

Oamenii de ştiinţă au confirmat faptul că după vârsta de 40 de ani, în medie la vârsta de 44 de ani, începe aşa numita ''criză de la mijlocul vieţii'' sau criza vârstei a doua, perioadă ce durează mai mulţi ani şi care este marcată foarte frecvent de depresii

Oamenii de ştiinţă au confirmat faptul că după vârsta de 40 de ani, în medie la vârsta de 44 de ani, începe aşa numita ''criză de la mijlocul vieţii'' sau criza vârstei a doua, perioadă ce durează mai mulţi ani şi care este marcată foarte frecvent de depresii, informează publicaţia britanică Daily Mail. Conform oamenilor de ştiinţă, de-a lungul vieţii, starea de fericire urmează un grafic în forma literei ''U'', pornind de la un nivel maxim de satisfacţie în copilărie, ajungând la un moment de criză şi minim de fericire undeva spre mijlocul vieţii şi apoi urcând din nou după depăşirea acestui moment. Cercetătorii de la Warwick University din Marea Britanie şi de la Dartmouth College, în SUA, au analizat date despre starea de fericire/depresie la 2 milioane de persoane (bărbaţi şi femei) din 70 de ţări şi au descoperit o constantă în ceea ce priveşte nivelurile de fericire şi depresie de-a lungul vieţii. Din Australia şi până în Italia, din Nicaragua până în Azerbaidjan, starea de fericire se comportă asemănător de-a lungul vieţii, urmând cu mici variaţii acelaşi grafic în forma literei ''U''. Astfel a fost confirmată ipoteza că după vârsta de 40 de ani creşte riscul de depresie, iar la vârsta de 70 de ani se poate ajunge la un grad asemănător de fericire cu cel de la vârsta de 20 de ani. În Marea Britanie vârsta cea mai probabilă pentru manifestarea celui mai ridicat grad de depresie este atât în cazul femeilor cât şi bărbaţilor, cea de 44 de ani, indiferent de statutul marital, de condiţia socială, bogăţie sau alţi factori.

Spre deosebire de Regatul Unit, în SUA se înregistrează o diferenţă mai mare de gen, nivelul maxim de depresie fiind atins în jurul vârstei de 40 de ani la femei şi respectiv 50 de ani la bărbaţi. Detaliile acestui studiu vor fi publicate în următorul număr al revistei Social Science & Medicine journal.

×
Subiecte în articol: magazin vărsta