Un studiu realizat pe decursul a noua ani, in care au fost testati peste 20.000 de oameni, a rezolvat o problema care farmanta umanitatea de multa vreme - faci sau nu burta daca bei bere?
Cercetatorii de la Institutul German pentru Nutritie "Potsdam-Rehbrücke", in colaborare cu Universitatea Fulda din Suedia au masurat circumferinta taliei si a soldurilor celor 20.000 de voluntari, pe parcursul ultimilor noua ani, notand in tabele specifice cantitatea de bere pe care acestia au consumat-o in fiecare zi.
Cantitatile au fost impartite in patru categorii pentru femei, de la "deloc" la "moderat", moderat insemnand 250 de mililitri, iar pentru barbati in cinci categorii, de la "deloc" la "foarte mult", in cazul barbatilor "moderat" insemand intre 500 si 1000 de mililitri.
Pentru rigoare, burta cauzata de bere a fost definita drept o burta proeminenta (clasicul pepene) care contrasteaza cu restul corpului.
Dupa noua ani de masuratori, cercetatorii au constatat ca, desi burtile au crescut in randul consumatorilor seriosi de bere, acestea nu contrastau cu restul corpului prin proeminenta lor, ci erau doar un rezultat firesc al cresterii in greutate.
Astfel, spun cercetatorii, consumul de bere duce la cresterea in greutate, insa grasimea cauzata de bautura se raspandeste uniform in corpul consumatorului si nu se aduna in zona burtii, asa cum se credea pana in prezent.