x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun VIDEO - Un peşte prietenos de la un acvariu din Japonia îl lasă pe îngrijitor să-i spele dinţii

VIDEO - Un peşte prietenos de la un acvariu din Japonia îl lasă pe îngrijitor să-i spele dinţii

20 Dec 2016   •   23:40
VIDEO - Un peşte prietenos de la un acvariu din Japonia îl lasă pe îngrijitor să-i spele dinţii

Un peşte cu o lungime de un metru, de la acvariul din Nagoya din Japonia, a devenit atât de apropiat de oameni că în prezent cere să fie mângâiat şi să fie spălat pe dinţi de îngrijitorul său, scrie agenţia Kyodo. 

Peştele răpitor grouper, din familia Serranidae, de la Acvariul Public din Nagoya, vine aproape de peretele bazinului său atunci când se apropie îngrijitorul său, Hitoshi Okamoto, în vârstă de 35 de ani. 

Nu am mai întâlnit un peşte care să se obişnuiască atât de mult cu oamenii, a spus Okamoto. 

Relaţia de apropiere a celor doi a început la o lună după ce peştele a fost mutat aici de la acvariul din Ise, prefectura Mie, în 2014. Pentru că peştele nu reuşea să mănânce la timp şi ţinea gura deschisă, îngrijitorul a încercat să-i introducă el mâncarea şi a observat că peştelui îi place acest lucru. Ulterior, contactul special al peştelui cu îngrijitorul său a ajuns anul acesta la un nivel nou, acela de ... spălare a dinţilor. Pentru că are dinţi foarte ascuţiţi, doar Okamoto poate să atingă dinţii acestui peşte, din întreg personalul acvariului din Nagoya. 

Poate că peştele a descoperit că se simte bine dacă este atins de mâna umană, la fel cum este atins de înotătoarele peştelui buzat curăţitor care are rolul de a curăţa de paraziţi peştii grouper, a spus Tetsuo Kuwamura, profesor specializat în comportamentul peştilor la Chukyo University din Aichi, prefectura Nagoya. AGERPRES

×