x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun VIDEO: Varianta subacvatică a Google Street View prin Marea Barieră de Corali

VIDEO: Varianta subacvatică a Google Street View prin Marea Barieră de Corali

23 Feb 2012   •   13:08
VIDEO: Varianta subacvatică a Google Street View prin Marea Barieră de Corali

In curand, Google va oferi posibilitatea utilizatorilor sa inoate prin Marea Bariera de Corali printr-un click, scrie Daily Mail.

Timp de mai multe luni, scafandrii au capturat sute de panorame subacvatice de 360 de grade pentru a ilustra frumusetea recifelor de corali. Astfel, pentru crearea variantei subacvatice a Google Street View, intitulata Catlin Seaview Survey, s-au folosit 50.000 de fotografii. Proiectul inovator va permite utilizatorilor sa faca o scufundare virtuala de pana la 100 de metri in cadrul unor peisaje uimitoare.

Pentru inceput, utilizatorii vor putea vizualiza reciful pe harta de pe Catlin Seaview Survey, dar in viitor, proiectul va fi integrat in Google Earth.

Proiectul face parte din primul studiu global care documenteaza si dezvaluie componenta recifelor de corali. "Catlin Seaview Survey va cuprinde o serie de studii care vor dezvalui publicului una dintre ultimele frontiere de pe Pamant: oceanele", a spus profesorul Ove Hoegh-Guldberg, de la Institutul de Schimbaari Globale de la Universitatea din Queensland.

×