x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vilia Certosa e de vânzare

Vilia Certosa e de vânzare

de Mihaela Matachita    |    19 Noi 2009   •   00:00
Vilia Certosa e de vânzare
Sursa foto: Mikhail Klimentyev/AFP

Premierul italian, Silvio Berlusconi, s-ar fi săturat de tapajul făcut de presă cu privire la petrecerile de la reşedinţa sa din Sardinia şi ar fi decis să vândă Villa Certosa pentru 450 milioane de euro unui membru al familiei suveranului din Abu Dhabi.



Cotidianul italian Corriere della Sera a relatat ieri că emirul Mohammed, fiul şi prinţul moştenitor al şeicului Zayed ben Sultan Al-Nahyane, suveranul hiperbogatului emirat petrolier Abu Dhabi, căuta o reşedinţă în zona Mediteranei şi luxoasa vilă a lui Berlusconi ar fi corespuns cerinţelor, inclusiv în privinţa securităţii. Cotidianul italian a titrat "Villa Certosa îi place emirului. Da, la preţul de 450 de milioane", deşi responsabilul cu bunurile imobiliare ale magnatului italian nu a confirmat. "No comment. Nu pot nici să confirm, nici să dezmint", a declarat Claudio Giuntoli, care se ocupă de imobiliarele lui Berlusconi de decenii.

Corriere della Sera explică motivul pentru care premierul ar fi decis să îşi vândă vila: lui Berlusconi i s-a "acrit" de fotografiile realizate pe proprietatea sa din Sardinia, înfăţişând tinere cu sânii goi. În trecut, Berlusconi a afirmat că doreşte să facă din Villa Certosa "un «Camp David» italian", aluzie la reşedinţa de vacanţă a preşedinţilor americani.

VULCANUL ŞI ORHIDEEA

Proprietatea constă în trei clădiri, pe un teren de 80 de hectare, situat în partea cea mai luxoasă a Sardiniei, Costa Smeralda. Casa lui Berlusconi este cea mai frumoasă, are 2.600 de metri pătraţi, şapte dormitoare, alte 12 camere, băi, bucătării, saloane. În a doua vilă stau copiii din a doua căsătorie a lui "Il Cavaliere". A treia este "casă de oaspeţi importanţi" - ca ex-premierul britanic, Tony Blair, şi soţia. Pe proprietate se află un lac, un vulcan artificial, şapte piscine, o seră de orhidee, numeroşi palmieri, cactuşi, de parc ocupându-se 20 de grădinari.

×
Subiecte în articol: magazin