x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vizita lui Putin în Caucazul de Nord şi conotaţiile sale ciudate

Vizita lui Putin în Caucazul de Nord şi conotaţiile sale ciudate

de Corina Andriuta    |    05 Feb 2008   •   00:00
Vizita lui Putin în Caucazul de Nord şi conotaţiile sale ciudate

11:19 • Vladimir Putin a efectuat luni o vizită surprinzătoare în trei republici ruse din Caucazul de Nord, în apropierea Ceceniei, zonă frecvent vizată de atacurile rebelilor. Vizita realizată de Vladimir Putin vine ca reacţie la recunoaşterea de către UE a independenţei Kosovo. „Ne vom schimba radical politica faţă de unele dintre fostele republici din URSS, zone de conflict până în prezent”, ameninţase cu o zi în urmă Putin, informează vz.ru.

Vladimir Putin a efectuat luni o vizită surprinzătoare în trei republici ruse din Caucazul de Nord, în apropierea Ceceniei, zonă frecvent vizată de atacurile rebelilor. Vizita realizată de Vladimir Putin vine ca reacţie la recunoaşterea de către UE a independenţei Kosovo. „Ne vom schimba radical politica faţă de unele dintre fostele republici din URSS, zone de conflict până în prezent”, ameninţase cu o zi în urmă Putin, informează vz.ru.

PROMISIUNI. Însoţit de responsabili din domeniul securităţii, Putin a inspectat baza din localitatea Botlih, din Daghestan. În Botlih s-au înregistrat lupte între forţele ruse şi islamiştii radicali în august 1999, care au servit drept pretext pentru lansarea celui de al doilea război ruso-cecen, în octombrie 1999, când Putin era premier. În cursul reuniunii din Botlih, la care au participat membri ai administraţiei locale, ministrul apărării, Anatoli Serdiukov, cel de Interne, Rachid Nurgaliev, şi şeful serviciilor secrete, Nikolai Patruşev, Putin a cerut măsuri pentru ameliorarea condiţiilor de trai din această regiune săracă. De asemenea, a promis că Gazprom va aduce gaze până în satele izolate. După Daghestan, Putin a vizitat brigada motorizată 34 din Karaceaievo-Cerkesia şi regimentul trupelor de interne de la Nalcik. Un atac al rebelilor comis în octombrie 2005 la Nalcik şi revendicat de liderul separatist cecen Şamil Basaiev s-a soldat cu 92 de morţi în rândul agresorilor, 33 în rândul forţelor de ordine şi 12 în rândul civilor. Ciocnirile dintre grupurile cu legături cu separatiştii ceceni şi forţele de ordine sunt frecvente în Caucazul de Nord, chiar dacă războiul din Cecenia declanşat în 1999 de către Moscova s-a încheiat oficial. Trupele ruse au efectuat luni o operaţiune la Daghestan împotriva a patru rebeli ascunşi într-o zonă împădurită, iar televiziunea rusă a prezentat imagini cu soldaţi asistaţi de elicopotere, desfăşuraţi într-o zonă îndepărtată. Operaţiunea a fost declanşată după ce doi poliţişti au fost răniţi în ciocniri, duminică.

×
Subiecte în articol: magazin