x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vocea Observatorului

Vocea Observatorului

de Roxana Ioana Ancuta    |    23 Ian 2009   •   00:00

A cântat în trupa Bliss, este vocea Observatorului de la ora 19:00 şi se relansează în muzică. Dan Bubuioc!



  •  Ai compus o piesă, “Dragostea ne va lega”, pe care o cânţi în duet cu Nico. De ce Nico?

Îmi trebuia o voce care să transforme textul şi melodia într-o cascadă frumos curgătoare. Am avut-o în minte pe Nico, cu a ei voce plină de emoţie, de implicare, de fineţe. I-am trimis piesa, i-a plăcut şi am înregistrat-o. Trebuia să revin, îmi doream mult, însă ceea ce m-a convins într-adevăr a fost faptul că foarte mulţi oameni cu care m-am întâlnit la diverse evenimente m-au rugat să revin... Prin urmare, m-am gândit să fac o carte de vizită nouă. O melodie lentă, cu un text frumos conturat, cu un mesaj  care să ne îndemne să reflectăm măcar o clipă la el. Dar dragostea merită totul, nu doar o clipă, nu-i aşa? Muzica şi textul melodiei sunt făcute de mine şi de prietenul meu Doru Todoruţ (ex- Bliss), iar orchestraţia îi aparţine lui George Călin din Bucureşti.

  •  Mai ai şi alte proiecte muzicale?

Evident că am stabilită o direcţie din acest punct de vedere... O să vină, peste puţin timp, un nou single cu o altă mare voce de la noi: Paula Seling. Nico a fost un impuls frumos, o treaptă pe care am călcat desculţ, cu convingere. Poate veţi fi atenţi la ce va urma. Tare mult m-aş bucura.

  •  O vreme erai component al trupei Bliss. Ce ai făcut după ce s-a destrămat acest grup?

După ce am stabilit să renunţăm la formula de trupă, m-am gândit că, fiind în Capitală, n-ar fi rău să reiau mai vechea mea legatură cu radio-ul, cu televiziunea, domenii în care lucrasem  încă de pe la 17 ani. Am ajuns la Antena 3, pe când se forma echipa postului specializat în ştiri, unde am lucrat mai bine de trei ani. Apoi, am devenit vocea oficială a Observatorului de la ora 19:00, al Antenei 1. Acest lucru îl fac şi în continuare zi de zi, cu mare plăcere.

  •  Mai exact, ce trebuie să ştie un voiceover?

Un editor voce, (voiceover în engleză) trebuie să ştie foarte multe despre multe. Ştirea se redactează. Se trimite editorului. Acesta o dă producătorului de emisie, care mi-o înmânează mie. Eu, într-o mare viteză, trebuie s-o citesc atent, să văd despre ce este vorba în ea, s-o înregistrez într-o cabină de sunet, s-o corectez ca emisie vocală, ca şi corectitudine a textului. Apoi, ştirea merge la editorul de imagine, care va monta ştirea finală. În fiecare ştire, trebuie să spun, există muguri din mine. Fiecare ştire este căptuşită cu dragostea mea, cu căldura mea, cu personalitatea mea. Indiferent de secţia de unde provine subiectul ştirii, eu o înmoi cu glasul meu, îi dau culoarea de care cred că  are nevoie pentru a ajunge la telespectatori.

×
Subiecte în articol: vedete