Femeile sofisticate ştiu că, pe măsură ce vremea de-afară se schimbă, trebuie înlocuite şi sticluţele de parfum de pe măsuţa de toaletă de-acasă şi din poşete. Căldura accentuează percepţia mirosului şi, de aceea, femeile trebuie să ştie că la sosirea primăverii parfumul puternic ar trebui schimbat cu unul delicat.
Dacă iarna optaţi pentru aromele îmbietoare de patchouli sau de lemn de cedru, primăvara alegeţi ceva mai uşor, cu miros de mandarine, lămâie, grapefruit, flori tropicale sau cu arome care să-ţi inspire ideea de iarbă proaspătă. Vara vă puteţi răsfăţa cu arome vanilate sau chiar de nucă de cocos.
Ideea - scrie Wall Street Journal la secţiunea online de "Life and Style" - este că pielea umedă reţine mai mult timp o aromă, de aceea nu este necesar ca în unele perioade să folosiţi parfum în exces. Pentru femeile mai conservatoare, care preferă un singur tip de parfum, cu note puternice, precum cele recomandate iarna, specialiştii le oferă soluţia cea mai bună: în perioada rece să folosească apă de parfum, în care concentraţia de uleiuri esenţiale este de 15% până la 18%, iar în cea călduroasă, de vară sau primăvară – apă de toaletă (care are o concentraţie de uleiuri esenţiale de 7% până la 12%).
Femeile sofisticate cunosc un şiretlic atunci când vine vorba despre frumuseţea lor exterioară – nu amestecă niciodată aromele de săpun cu cele de parfum. De aceea, ele recomandă ca, în uzul de zi cu zi, săpunurile, gelurile de duş şi loţiunile de corp să fie ori din gama celor fără miros, ori din cea din care provine parfumul folosit.