x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Vremea schimbă parfumul

Vremea schimbă parfumul

de Anca Aldea    |    17 Apr 2011   •   19:47

Femeile sofisticate ştiu că, pe măsură ce vremea de-afară se schimbă, trebu­ie înlocuite şi sticluţele de parfum de pe măsuţa de toaletă de-acasă şi din po­şete. Căldura accentuează per­cepţia mirosului şi, de aceea, femeile tre­buie să ştie că la sosirea primăverii par­fumul puternic ar trebui schimbat cu unul delicat.

Dacă iarna optaţi pentru aromele îmbietoare de pat­chouli sau de lemn de cedru, pri­mă­vara alegeţi ceva mai uşor, cu miros de mandarine, lămâie, grapefruit, flori tro­­picale sau cu arome care să-ţi inspire ideea de iarbă proaspătă. Vara vă puteţi răsfăţa cu arome vanilate sau chiar de nucă de cocos.

Ideea - scrie Wall Street Journal la secţiunea on­line de "Life and Style" - este că pie­­lea umedă reţine mai mult timp o aro­mă, de aceea nu este necesar ca în une­le perioade să folosiţi parfum în ex­ces. Pentru femeile mai con­ser­vatoa­re, care preferă un singur tip de par­fum, cu note puternice, precum cele recomandate iarna, specialiştii le oferă soluţia cea mai bună: în perioada rece să folosească apă de parfum, în care concentraţia de uleiuri esen­ţiale este de 15% până la 18%, iar în cea călduroasă, de vară sau primă­vară – apă de toaletă (care are o concentraţie de uleiuri esenţiale de 7% până la 12%).

Femeile sofisticate cunosc un şiretlic atunci când vine vorba despre frumuseţea lor exteri­oară – nu amestecă niciodată aro­me­le de săpun cu cele de parfum. De aceea, ele recomandă ca, în uzul de zi cu zi, săpunurile, gelurile de duş şi lo­ţiunile de corp să fie ori din gama ce­lor fără miros, ori din cea din care provine parfumul folosit.

×