x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Zalău / Bloc prăbuşit din cauza unei acumulări de gaze.

Zalău / Bloc prăbuşit din cauza unei acumulări de gaze.

de Ovidiu Ciutescu    |    14 Sep 2007   •   00:00
Zalău / Bloc prăbuşit din cauza unei acumulări de gaze.

O puternică explozie s-a produs, vineri dimineaţă, in jurul orei 8, la un bloc din cartierul Dumbrava al oraşului Zalău (Sălaj). In urma deflagraţiei provocate de o acumulare de gaze, cel puţin două persoane au decedat, una este dată dispărută iar nouă persoane au fost internate in spitalul din localitate, informează Mediafax.

O puternică explozie s-a produs, vineri dimineaţă, in jurul orei 8, la un bloc din cartierul Dumbrava al oraşului Zalău (Sălaj). In urma deflagraţiei, provocate de o acumulare de gaze, două persoane au decedat iar nouă persoane au fost internate in spitalul din localitate, informează Mediafax.

TRAGEDIE. Un bloc de patru etaje, situat la o sută de metri de o staţie de benzină din cartierul Dumbrava s-a prăbuşit parţial in această dimineaţă. Deflagraţia, care a dus la prăbuşirea construcţiei, s-a produs in urma unei acumulări de gaze, la parterul blocului, in momentul in care oamenii au aprins lumina. Pereţii apartamentelor de la parter s-au prăbuşit, iar plafonul etajului unu a căzut şi el. Nouă persoane au fost scoase şi transportate de urgenţă la spital. Dintre acestea, potrivit primelor informaţii furnizate de martori, un bărbat de 21 de ani şi o fată de 15 ani au fi murit, iar o altă adolescentă este in stare gravă la Spitalul din Zalău. Tănărul de 21 de ani a fost găsit decedat intr-un dormitor la parterul blocului.

ANCHETĂ DEMARATĂ. Potrivit prefectului Andrei Barbu Todea, la faţa locului sunt echipe de anchetă de la Parchet şi Poliţie care incearcă să stabilească cine este vinovat de producerea exploziei. De asemenea, prefectul nu a confirmat că două persoane ar fi murit in urma deflagraţiei, el precizănd, de la faţa locului, că ar fi vorba doar de o persoană care a murit, o alta fiind căutată sub dărămături. Prefectul a mai precizat că o fată se află in stare gravă la Spitalul din Zalău.acolo unde, d ela venirea echipelor de salvare, nouă răniţi au fost transportaţi. Echipe ale ISU Sălaj incearcă să indepărteze molozul, punăndu-şi propriile vieţi in pericol, structura blocului fiind afectată, iar clădirea putăndu-se prăbuşi in orice moment.

EON Gaz VINOVAT? Locatarii blocului, dar şi oameni din imprejurimile acestuia spun că s-au făcut reclamaţii la EON Gaz incă de acum doi ani potrivit cărora de la subsolul blocului, dar şi in afara imobilului, mirosea puternic a gaze. Ultima sesizare a fost joi seara, dar nici o echipă a EON Gaz nu s-a deplasat să vadă despre ce problemă este vorba, au mai spus oamenii. Pănă la această oră reprezentanţii companiei EON nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere in această problemă. Pe de altă parte, viceprimarul oraşului Zalău, Dorel Labo, a precizat că cele 19 familii care locuiau in blocul care stă să se prăbuşească in urma exploziei produse vineri dimineaţă vor fi mutaţi intr-un hotel şi in cinci garsoniere ale primăriei şi , la nevoie, intr-un bloc ANL aflat incă in construcţie.

×
Subiecte în articol: magazin