x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Zoe, fii barbata!

Zoe, fii barbata!

de Sebastian S. Eduard    |    26 Aug 2005   •   00:00
Zoe, fii barbata!

Manualul femeii casatorite sau... nu

CARTE
Manualul femeii casatorite sau... nu

Desi "Orice femeie poate!" (Editura Curtea Veche) se adreseaza femeilor, ea este scrisa si pentru fiecare barbat care doreste sa stie mai multe despre femei si despre felul in care ele isi gasesc implinirea. Folosindu-se de anii sai de experienta ca psihiatru si bazandu-si concluziile pe studii detaliate de caz, dr. Reuben ofera o varietate de sfaturi sanatoase, practice, pentru femei - necasatorite, vaduve, divortate sau casatorite, referitoare la felul in care acestea pot sa-si imbunatateasca viata afectiva.

Desi poate imbraca forme subtile, represiunea si discriminarea sexuala a femeii din partea societatii este inca o practica intalnita. Dr. Reuben, constientizand falsa problematizare a tematicii sexuale, vorbeste deschis despre asumarea acestui aspect foarte important in viata si sanatatea fiecaruia. Negarea, demonizarea sau tratarea cu falsa pudoare a sexualitatii nu ajuta la nimic. Nici personal, nici atunci cand o discutie pe asemenea teme este purtata cu un copil sau cu un adolescent, care poate fi cu usurinta influentat negativ. "Mituri ale sexualitatii feminine", "Cum a dobandit sexul o proasta reputatie", "Alegerea unui barbat", "Secrete ale sexualitatii masculina" - iata numai cateva capitole din oferta cartii.

Autorul stabileste linii clare de orientare, care pot ajuta femeia sa-si gaseasca barbatul potrivit si sa ramana impreuna cu el, ducand o viata fericita si plina de satisfactii. Puteti invata cum sa castigati dragostea partenerului si sa aveti o viata sexuala mai vibranta si mai implinita.

CINE ESTE DAVID REUBEN?
Davin Reuben este unul dintre cei mai renumiti medici din Statele Unite. Specialist in psihiatrie, el a lucrat ca medic militar in aviatia americana. Este autorul mai multor best-seller-uri pe teme de sex, sanatate si nutritie intre care "Tot ce ai vrut sa stii despre sex (Dar ti-a fost teama sa intrebi)". Cartea a ajuns in topuri in 51 de tari si a fost citita de 100 de milioane de oameni si l-a inspirat pe Woody Allen in filmul "Tot ce ai vrut sa stii despre sex".

SEMNALE EDITORIALE

Valul ucigas

Editura Rao. Autor a numeroase best-seller-uri care au fascinat milioane de cititori din intreaga lume, Forbes nu-si dezamageste nici de aceasta data fanii. Eroii sai bine-cunoscuti, Tweed, Paula Grey si Bob Newman, pornesc in cautarea unui savant nebun, doctorul Goslar, inventatorul unei arme teribile care poate pune in pericol intreaga omenire. Cautarea adevaratei identitati a lui Goslar, precum si a locului in care acesta se ascunde il conduce pe Tweed din Dartmoor la Londra si de la Paris la Geneva.

Lituma in Anzi

Editura Humanitas. Seria Vargas Llosa ne propune o noua carte - "Lituma in Anzi". Caporalul de jandarmi Lituma si adjunctul sau Tomas au in grija campamentul unui santier de constructie din Peru. Dar peste platourile alpine si in vaile Anzilor pluteste spectrul permanent al raidurilor violente comise de gruparea de orientare maoista Sendero Luminoso, careia ii cad victima functionari si tarani deopotriva. Trei disparitii de pe santier adauga si mai multa spaima in sufletele celor doi neputinciosi reprezentanti ai legii.

Maigret si ucigasul

Editura Polirom. Seria Maigret "primeste" un nou membru: "Maigret si ucigasul". De ce a trebuit ca un tanar de familie buna, student pasionat de antropologie, sa plateasca cu viata obsesia sa de a inregistra in cele mai diverse medii franturi de conversatii, discutii, fragmente de viata? E adevarat, surprinsese fara sa vrea un dialog intre membrii unei bande de spargatori ce puneau la cale o lovitura. Si totusi, cel care l-a ucis cu sapte lovituri de cutit nu i-a smuls nici casetofonul, nici inregistrarea-marturie...

Teste de inteligenta

Pentru a va putea evalua personalitatea, aptitudinile si inteligenta, Editura Meteor Press va pune la dispozitie cartea "Teste de inteligenta si psihometrice". Autorul cartii este britanicul Philip Carter, expert in CI (coeficient emotional), concepe permanent noi teste pentru evaluarea inteligentei si puzzle-uri. Lucrarea este conceputa sub forma de teste si exercitii concepute pentru a dezvolta si exersa mintea. Deopotriva, cartea va ajuta sa va identificati punctele slabe si tari. (C.O.)
×