Ingrediente:
- 30 ml Amaretto
- 400 g Ciocolata cu lapte
- 125 g Zahar pudră
- 400 g Mascarpone
- 1 buc Blat de tort
- 1 buc Tableta lapte/amăruie
- dupa Friscă la tub
- 1 ceasca Espresso
- 5 buc Ouă
Mod de preparare
Se bat cu mixerul galbenușurile împreună cu zahărul pudră până când amestecul devine o spumă albă. Se adaugă crema mascarpone iar amestecul rezultat se ține la frigider 4 ore. Topim ciocolata în bain-marie și pregătim siropul pentru însiroparea blatului de tort. Aceata se obține din amestecul unei cești de cafea cu un păhărel de amaretto. În timp ce se topește ciocolata, însiropăm prima foaie de blat, peste care întindem crema. Repetăm procesul și pentru a doua foaie de blat. După ce adaugăm și a treia foaie de blat, turnăm ciocolata topită astfel încât să acopere întreaga suprafață a tortului. Pentru decorare folosim friscă.Poftă bună!
Citește pe Antena3.ro