x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Horoscop Saturn în Pești ne oferă direcția de care avem nevoie. Un nou viitor pentru omenire

Saturn în Pești ne oferă direcția de care avem nevoie. Un nou viitor pentru omenire

de Moira Dună    |    03 Ian 2023   •   10:20
Saturn în Pești ne oferă direcția de care avem nevoie. Un nou viitor pentru omenire
Sursa foto: antena3CNN

Planeta Saturn intră în zodia Peștilor pe 7 martie 2023 și tranzitează acest semn timp de trei ani, până la 13 februarie 2026.

În secolul al V-lea, astronomii hinduși au estimat diametrul lui Saturn la 118.902 km. Acum diametrul ecuatorial este aproximat la 120.536 km. Deci calculele matematicienilor indieni au fost foarte aproape de cele de astăzi, în pofida diferenței de 16 secole. Prin comparație, Terra are un diametru de numai 12.742 de kilometri!

Saturn este cunoscută și sub numele de „Shani” iar astrologii consideră că această planetă imensă judecă pe toată lumea, pe baza faptelor bune și rele. În timpul plimbării sale prin zodia Peștilor va face ordine în domenii legate de tehnologie, cultură, medicamente și spiritualitate. Planetă serioasă, greoaie, a disciplinei și restricțiilor, ea va modela acum un nou viitor pentru omenire, scrie nylon.com. 

Timp de mii de ani, aceasta a fost considerată ultima planetă din sistemul nostru solar, marginea cunoscută a conștiinței. Ne învață limitele, ajutându-ne să ne ridicăm și să ne folosim energia pentru un anumit scop. Fără Saturn nu ne-am putea realiza niciodată potențialul, nu ne-am asuma responsabilitatea pentru acțiunile noastre și nu am învăța cum să facem față realităților grele ale vieții.

Saturn are nevoie de 28-30 de ani pentru a face o rotație completă prin cele 12 semne. Când revine la poziția inițială, din momentul în care ne-am născut, ne vom afla într-un fel de recuperare cosmică care ne ajută să intrăm într-o nouă lume a posibilităților. Planeta intră de trei ori în fiecare zodie pe parcursul vieții noastre. Prima intrare se petrece în tinerețe, când ne ajută să ne maturizăm, a doua are loc în jurul vârstei de 50 de ani, și dă un sens mai înalt muncii și trecerii noastre prin lume, pentru ca, în final, când avem circa 80 de ani, să ne ghideze spre felul cum dorim să părăsim această lume. 

La nivel global

Saturn se va plimba prin Pești între 7 martie 2023 - 24 mai 2025, apoi între 31 august 2025 - 13 februarie 2026. Se încheie astfel un ciclu complet de capitalism târziu hiper-pop care a început în 1996. Boom-ul culturii anilor '90 pare ciudat acum. Fiecare aspect al vieții este astăzi digitizat, supravegheat și marcat pentru publicitate. Condamnarea climatică iminentă a încurajat nihilismul, disperarea și depresia. Avem nevoie astfel de o nouă direcție, așa cum doar Saturn ne poate oferi.

Tranzitele lui Saturn se ocupă de structuri și monoliți: unele care trebuie să cadă pentru a putea fi construite altele noi. Planeta reprezintă tradiționalul, patriarhalul și capitalismul, care trebuie luate în considerare fie prin rebeliune, fie prin asimilare, fie prin reinventare.

Ultimul semn al zodiacului se află la baza mareelor, primind concomitent lecțiile celor 11 zodii anterioare. Mintea Peștilor navighează pe valurile conștiinței cosmice interconectate, adunând idei, influențe și revelații pentru a le împărtăși cu restul umanității. Este semnul inspirației cu vibrații ridicate, al vizionarului, al Mesia și, în mod negativ, al drogatului și sabotorului. Cufundat într-un torent empatic, Peștii înoată adesea în amonte, alegându-se pe ei înșiși și lăsându-i pe toți ceilalți să se înece. Atât Isus, cât și Iuda sunt simboluri ale Peștilor, ceea ce indică faptul că rolurile de victimă, agresor și salvator (triunghiul dramei, nu?!) pot fi interschimbabile.

Saturn guvernează ordinea și munca iar tranzitul său prin apele fără formă ale Peștilor poate reprezenta adesea arderea aripilor lui Icar, fundul oceanului pentru a ne aduce apoi la seriozitate. Mai pozitiv, Saturn poate ajuta la construirea bărcii lui Moise sau a rachetei care îl transportă pe Superman pe pământ.

Care sunt instrumentele, structurile și protecțiile necesare pentru a ne împiedica să ne înecăm în abis? Cum putem să ne asumăm responsabilitatea pentru darurile noastre?

Această planetă va aduce etica în industria filmelor pentru adulți, solicitări de creștere a vârstei minime pentru vizionarea reclamelor de pe rețelele sociale, care este de 13 ani în prezent, și reglementări asupra tehnologiei informației dezvoltate în Silicon Valley.

De asemenea, criza opioidelor, provocată de industria farmaceutică, va fi luată în considerare, împreună cu dependența excesivă de medicamente a Occidentului. Eforturile de a abroga pedepsele pentru canabis vor câștiga mai multă substanță. Cei care controlează fluxurile de consum vor trebui să se confrunte însă cu responsabilitatea deciziilor pe care le iau.

La nivel personal

Va trebui să renunțăm la scuze și să devenim responsabili pentru toate acțiunile noastre. Nihilismul nu va mai fi interesant și nici teoriile conspirației care ne aruncă în mod convenabil în victimizare. Copiii anilor ’90 au trebuit să găsească drumul de ieșire din turbulențele sociale și politice ale căderii Cortinei de Fier, din drama provocată de SIDA, din starea de rău a capitalismului târziu. 

Noile generații vor trebui, în mod similar, să își revendice destinele, indiferent cât de sumbre ar fi prognozele pentru catastrofa climatică, deconectarea socială și supravegherea în masă. Indiferent dacă alegerea este de a sfida, dezerta sau afirma puterea, trebuie făcută o alegere. Cei lipsiți de seriozitate și responsabilitate se vor îneca inevitabil, consumatori care nu au devenit niciodată creatori.

Asta nu înseamnă că toți trebuie să ne ridicăm și să devenim lideri. Culturile de bunăstare toxică, spiritualitate și manifestare vor fi supuse revizuirii. Anii 2020 var promova conexiunea între oameni și sacrificiul de sine, nu auto-mărirea.

Generațiile de nativi digitali vor alege modul în care vor dori să-și folosească abilitățile lor vaste și versatile. Ce ai vrea să faci cu cadourile tale?

Pe măsură ce Jupiter, Saturn și Neptun vor traversa zodia Berbecului, se va ridica un nou val de artiști. Nostalgiile vor fi lăsate deoparte, pe măsură ce punctele de vedere originale vor conduce drumul înainte. Răspunsul nu va fi să evităm tehnologia, ci să o folosim într-un scop mai înalt. Cei care experimentează revenirea lui Saturn în Pești vor ieși cu un sentiment că și-au găsit scopul și vor fi nerăbdători să-și împărtășească darurile.

O nouă formă evoluează, una care poate înota în amonte, printr-un torent de teorii ale conspirației, adevăruri politice, gulag-uri GOOP, videoclipuri cu reacție și reclame țintite. Pe cei care privesc înainte cu optimism și voința de a continua, Saturn îi va pregăti pentru încercările care vor veni. Peștii sunt semnul jertfei, al ascetului divin care renunță la tentațile lumii. Așadar, nu trebuie să ne fie frică să le întoarcem spatele. Numai în tăcere vom auzi chemarea.
 

×
Subiecte în articol: saturn pesti horoscop zodiac astrologie