x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech China a testat o racheta aerobalistica?

China a testat o racheta aerobalistica?

03 Aug 2018   •   07:16
China a testat o racheta aerobalistica?

Armata chineza a efectuat un tir de testare a unei rachete aerobalistice, capabila sa atinga teritoriul Statelor Unite. In orice caz, asa sustin specialistii in materie de arme nucleare. 

 

Bombardierul chinez Xian H-6K a lansat o racheta hipersonica, scrie pe contul sau de Twitter Hans Kistensen, directorul al Nuclear Power Information Project, structura afiliata Federatiei oamenilor de stiinta americani (FAS). 

Drept argument, analistul face trimitere la un site care contine imagini destul de neclare ale unui aparat cu o racheta atasata, probabil CH-AS-X-13. 

Potrivit altei ipoteze, militarii chinezi au testat o versiune aerobalistica a rachetei de croaziera CJ-10K, dezvoltata pe baza dispozitivului sovietic Kh-55, cumparata de China din Ucraina. 

In mai anul trecut, Statele Unite au constatat pentru prima daca ca expertii militari chinezi lucreaza la crearea a doua rachete aerobalistice, dintre care una capabile sa duca un focos nuclear. Potrivit estimarilor specialistilor, Ch-AS-X-13 ar fi in masura sa atinga teritoriul Statelor Unite. 

Expertii americani sunt de parare ca racheta aerobalistica a Chinei nu ar putea intra in exploatare inainte de 2025. 

 

×
Subiecte în articol: China racheta sua testare racheta