x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Claude, asistentul Anthropic de inteligență artificială, ajunge în Europa

Claude, asistentul Anthropic de inteligență artificială, ajunge în Europa

de Redacția Jurnalul    |    14 Mai 2024   •   11:00
Claude, asistentul Anthropic de inteligență artificială, ajunge în Europa
Sursa foto: Hepta

Anthropic a anunțat că asistentul său de inteligență artificială Claude este disponibil în Europa, după ce a fost lansat în Statele Unite la începutul acestui an.

„Suntem încântați să anunțăm că Claude, asistentul AI de încredere al Anthropic, este acum disponibil pentru ca oamenii și companiile din Europa să își îmbunătățească productivitatea și creativitatea", a declarat startup-ul tehnologic cu sediul în San Francisco într-o postare pe blog.

Claude poate fi accesat gratuit în Europa online la claude.ai sau folosind o aplicație adaptată pentru dispozitivele mobile Apple, potrivit Anthropic.

De asemenea, este disponibil pentru întreprinderi prin intermediul unui plan de abonament plătit „Claude Team", a adăugat compania, potrivit AFP.

Rivalul OpenAI a introdus cea mai recentă versiune a lui Claude în luna martie.

„Claude are niveluri puternice de înțelegere și fluență în franceză, germană, spaniolă, italiană și alte limbi europene, permițând utilizatorilor să converseze cu Claude în mai multe limbi", a precizat Anthropic.

„Interfața intuitivă și prietenoasă a lui Claude face ca oricine să poată integra fără probleme modelele noastre avansate de inteligență artificială în munză”.

Lansarea ChatGPT de către OpenAI la sfârșitul anului 2022 a stârnit un interes deosebit pentru inteligența artificială generativă, care permite computerelor să creeze imagini, videoclipuri, coduri informatice sau lucrări scrise pornind de la simple indicații text.

Fondată de foști angajați ai OpenAI, Anthropic se străduiește să se diferențieze de concurenții săi prin introducerea unor garanții mai stricte în tehnologia sa pentru a preveni utilizarea abuzivă a acesteia.

Potrivit cofondatorului și directorului executiv al Anthropic, Dario Amodei, milioane de oameni folosesc deja Claude în diverse scopuri.

(sursa: Mediafax)

×