x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Experţii sunt de părere că roboţii construiţi cu scop sexual reprezintă o reală problemă

Experţii sunt de părere că roboţii construiţi cu scop sexual reprezintă o reală problemă

05 Iul 2017   •   14:30
Experţii sunt de părere că roboţii construiţi cu scop sexual reprezintă o reală problemă

Roboţii sexuali au apărut, iar lumea nu se gândeşte suficient la problemele care pot apărea, avertizează experţii.

Revoluţia şi inovaţiile substanţiale în ceea ce priveşte inteligenţa artificială şi robotica au dus în cele din urmă la introducerea roboţilor pe piaţa jucăriilor sexuale. Astfel apare un mod total nou în care pot fi satisfăcute nevoile fiziologice, fără contactul cu o altă persoană.

Aceşti roboţi automaţi au condus la crearea unui nou segment de “păpuşi”, capabile să creeze peste 50 de poziţii sexuale din proprie iniţiativă. Însă, specialiştii atrag atenţia că oamenii nu iau în serios impactul pe care o astfel de inveţie o poate avea asupra relaţiilor interumane.

Noel Sharkey, profesor de inteligenţă artificială şi robotică la Universitatea din Sheffield, a spus că este greu de preconizat cât de mult sau rapid această arie se va dezvolta sau care ar putea fi efectele asupra societăţii în câţiva ani.

Părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte efectele pe care roboţii sexuali le vor avea. În timp ce unii sunt de părere că sexul cu un robot va reduce dorinţa atacatorilor de a răni o altă persoană, alţii sunt de părere că aceşti roboţi vor permite oamenilor să trăiească cele mai negre fantezii, iar asta va avea un efect profund asupra normelor sociale.

De asemenea, specialiştii atrag atenţia că “cel mai bun lucru pe care un robot îl poate face este să se prefacă. Roboţii nu pot iubi.”

Sursă: The Independent

×
Subiecte în articol: roboti sexuali noel sharkey