x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Facebook interzice reclamele la bitcoin şi la alte "criptomonede"

Facebook interzice reclamele la bitcoin şi la alte "criptomonede"

31 Ian 2018   •   16:20
Facebook interzice reclamele la bitcoin şi la alte "criptomonede"

Gigantul Facebook a anunţat, marţi, că nu va mai publica reclame care promovează produse financiare “asociate frecvent cu escrocheriile şi fraudele”, în special cu monedele virtuale şi “ofertele publice monetare iniţiale”, scrie Washington Post.

“Vrem oamenii să descopere şi să înveţe în continuare despre noile produse şi servicii prin intermediul reclamelor de pe Facebook fără frica escrocheriilor sau fraudelor”, a scris directorul Facebook pentru gestionarea produselor, Rob Leathern.  Acesta nu a exclus posibilitatea ca afacerile legitime cu criptomonede să îşi poată face în viitor reclamă pe platforma de social media.

Creşterea spectaculoasă a preţurilor pentru bitcoin şi multe alternative de criptomonede a atras interesul unui număr mare de investitori şi companiilor de tot felul.

Facebook a oferit o serie de exemple pentru a ilustra noua sa politică, cum ar fi o copie a anunţului care încuraja utilizatorii să folosească fondul de pensii pentru a cumpăra bitcoin. De asemenea, compania invocă practicile comerciale înşelătoare din anunţurile care vorbesc despre afaceri fără riscuri.

×