x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Inaintea audierii lui Zuckerberg, Facebook anunta alte masuri!

Inaintea audierii lui Zuckerberg, Facebook anunta alte masuri!

07 Apr 2018   •   15:12
Inaintea audierii lui Zuckerberg, Facebook anunta alte masuri!

Cu cateva zile inainte ca patronul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, sa apara in fata parlamentarilor americani, reteaua de socializare a promis noi masuri de lupta impotriva manipularii politice.

 

In plina furtuna, Facebook si-a multiplicat in ultimele zile scuzele pentru "erorile comise in trecut" si promisiunile de a remedia situatia, intr-o tentativa de a pregati terenul pentru numeroasele intrebari care vor fi ridicate, marti si mercuri, in difertele comisii ale Congresului.

Printre altele, parlamentarii americani vor sa-l intrebe pe tanarul om de afaceri in legatura cu scurgerea de date personale spre Cambridge Analytica, frma care a pus mana pe informatiile mai multor zeci de milioane de membri. "Pe masura apropierii unor importante alegeri in Statele Unite, Mexic, Brazilia, India sau Pakistan, una dintre prioritatile meme pentru 2018 consta in asigurarea unei dezbateri pozitive si in blocarea oricaror ingerinte in aceste alegeri", a scris Zuckerberg pe propria pagina, urmarita de 100 de milioane de utilizatori.

"Incepand din acest moment, oricine va dori sa posteze un anunt politic sau sa abordeze un subiect important va fi verificat. Pentru a fi verificat, el va trebui sa confirme identitatea si locatia", a adaugat miliardarul american.

De asemenea, vor fi verificati administratorii paginilor de Facebook care afiseaza "un numar mare de abonati", in vederea limitarii utilizarii unor conturi false si care, in anumite circumstante, ar putea fi folosite pentru o operatiune de dezinformare, asa cum a procedat Rusia cu scopul destabilizarii alegerilor prezidentiale din 2016 si favorizarea alegerii lui Donald Trump.

×