x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Nokia, între Microsoft şi Huawei

Nokia, între Microsoft şi Huawei

de Alexandru Radescu    |    20 Iun 2013   •   18:36
Nokia, între Microsoft şi Huawei

În toiul ecourilor produse de declaraţiile unui oficial Huawei privind o posibilă fuziune cu Nokia, zvonuri de pe piaţa americană dezvăluie un eşec al negocierilor dintre Microsoft şi compania finlandeză. Potrivit Wall Street Journal , Nokia ar fi respins luna trecută propunerile de achiziţie venite din partea Microsoft. Din februarie 2011, cele două companii colaborează strâns pe partea de telefoane mobile, sistemul Windows fiind principala platformă software în ecosistemul producătorul finlandez, cândva numărul unu pe piaţă. Conform unor surse citate de WSJ, preţul cerut de Nokia ar fi fost prea mare, la acesta adăugându-se şi actuala cotă de piaţă a producătorului finlandez. În momentul de faţă însă, aproximativ 80% din vânzările terminalelor Windows Phone se bazează pe gama Lumia.

Marţi seara, la Londra, Huawei a prezentat cel mai subţire smartphone, Ascend P6, cu o grosime de 6,18mm şi sistem de operare Android. Cu această ocazie, un oficial chinez a precizat pentru Financial Times despre interesul pentru preluarea companiei finlandeze.

“O fuziune ar putea oferi sinergii, dar totul depinde de dispoziţia Nokia. Noi suntem deschişi", a declarat cu acea ocazie Richard Yu, preşedinte de divizie Huawei.

×