x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Primul pacient cu cip cerebral joacă șah online

Primul pacient cu cip cerebral joacă șah online

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   11:30
Primul pacient cu cip cerebral joacă șah online

Primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink apare într-un videoclip de 9 minute jucând șah și oprind muzica pe un laptop cu ajutorul gândului. El controlează un cursor pe ecran cu ajutorul cipului implantat.

Pacientul, care nu fusese identificat anterior, a declarat în înregistrarea video transmisă în direct că se numește Noland Arbaugh, în vârstă de 29 de ani, care a rămas paralizat sub umăr în urma unui accident de circulație, anunță Sky News.

Arbaugh a primit un implant de la companie în ianuarie și ar putea controla un mouse de calculator cu ajutorul gândurilor sale, a declarat Musk luna trecută.

Musk a declarat anterior că scopul cipului cerebral este de a permite în cele din urmă utilizatorilor cu dizabilități, precum Stephen Hawking, să "comunice mai repede decât un licitator".

De asemenea, el a mai afirmat că ar putea fi capabil să trateze potențial obezitatea, autismul, depresia și schizofrenia.

"Operația a fost super ușoară", a spus dl Arbaugh în videoclipul difuzat pe platforma de socializare X a lui Musk, referindu-se la procedura de implantare.

"Am fost literalmente externat din spital o zi mai târziu. Nu am nicio deficiență cognitivă".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cip cerebral pacient