x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă ATACUL scorpionului, filmat cu încetinitorul. Urmăreşte tehnica arahnidei şi ce se întâmplă cu victima (VIDEO)

ATACUL scorpionului, filmat cu încetinitorul. Urmăreşte tehnica arahnidei şi ce se întâmplă cu victima (VIDEO)

01 Iun 2013   •   13:25
ATACUL scorpionului, filmat cu încetinitorul. Urmăreşte tehnica arahnidei şi ce se întâmplă cu victima (VIDEO)

David Prager, de la Distort, s-a oferit voluntar pentru un proiect cel puţin interesant, dar foarte riscant. El a decis să fie înţepat de un scorpion şi să filmeze atacul cu încetinitorul pentru ca oamenii să admire această tehnică şi să afle cum îşi anihilează victima periculoasa arahnidă.

Deşi a plănuit să fie atacat o singură dată, scorpionul imperial l-a înţepat pe David de tre ori, scrie descopera.ro.  „Am ales scorpionul imperial pentru că toxicitatea veninului său este relativ scăzută. Scopul nostru este de a vedea cu încetinitorul cum un scorpion îşi foloseşte acul, nu de a urmări prada cum intră în şoc anafilactic”, a declarat Prager.

Înainte ca Preger să facă cunoştinţă cu atacatorul său, dr. Justin Davis, medicul care a asistat la eveniment, a declarat: „Va fi dureros, dar din fericire scorpionul imperial nu este chiar atât de periculos ca alte specii. În general, când eşti înţepat, ai o reacţie locală inflamatorie, pe de-o parte de la penetrarea acului, dar în mare parte rezultată în urma reacţiei dintre venin şi celulele din jur şi a eliberării histaminelor. Însă dacă reacţia era anefilactcă, ar fi afectat sistemul respirator, sistemul cardiovascular, poate chiar şi cel neurologic şi i-ar fi injectat antihistaminice”.

 
 
Mai multe amanunte pe www.3dots.ro

×