x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Codul secret al lui Bond

Codul secret al lui Bond

de Radu Popa    |    18 Apr 2008   •   00:00

Centenarul naşterii lui Ian Fleming şi lansarea noului film din seria James Bond plutesc în mister

Premiera e prevăzută pentru noiembrie, titlul peliculei, “Quantum of Solace”, fiind inspirat dintr-o povestire a lui Fleming din colecţia “For Your Eyes Only”. Scriitorul Philip Gardiner a descoperit că Ian şi-a creat personajul pe baza experienţei oculte acumulate în timpul vieţii. În lucrarea “Codul lui Bond”, Gardiner descrie felul în care Fleming a introdus în volumele dedicate celebrului superspion fragmente de coduri numerice şi etimologice pentru a reda atmosfera unor legende şi poveşti străvechi. Dovedind cunoştinţe de ezoterism şi alchimie, Fleming a scris opere asemănătoare Legendei Sfîntului Graal sau basmelor cu bala­uri zburători. Gar­­diner, speci­a­list în filozofie e­zo­te­rică şi etim­o­logie, ur­mă­rind filmul “Pe cine nu laşi să moară” din seria dedicată lui Bond, a realizat că există un cod ascuns în scenariu.

 

MASON. Experienţa acumulată în descifrarea codurilor în perioada în care a lucrat în Serviciul de Informaţii al Marinei l-a ajutat pe Ian să creeze personaje cu înclinaţii mistice, organizîndu-şi o retragere misterioasă. Folosind ritualuri Tantrice pentru a-şi ridica nivelul propriei conştiinţe, el a descifrat mecanismul scrisului influenţat de factorii subliminali, ajungând la concluzia că alchimia era o veche formă de psihologie, iar psihicul uman “împrăştiat” necesita o “reintegrare”. “Codul lui Bond” a atras atenţia francmaso­ni­lor. Urmărind ritualurile din filmele lui Fleming, ei au ajuns la concluzia că scriitorul era, la rîndul său, mason.

 

News

ISRAELIENI FOARTE RELIGIOŞI. Un studiu legat de impactul religiei asupra credincioşilor, realizat la ni­vel internaţional, a relevat existen­ţa unui număr foarte mare de isra­elieni care cred în percepte religi­oase şi în Dumnezeu. Circa 38% dintre locui­torii Israelului sînt convinşi de existenţa unor forţe divi­ne, 126% cred în stafii şi spirite, iar 45% sînt convinşi de existenţa îngerilor. Son­dajul a relevat că 23% dintre israelienii aparţinînd categoriei de vîrstă între 18 şi 29 de ani se consideră ex­trem de cre­dincioşi, 47% dintre ei admit că posedă propriile concepţii religi­oase şi doar 13% nu împăr­tă­şesc nici un fel de convingeri religi­oase.


MĂNĂSTIRI ŞI ENERGIE COS­MICĂ. Mă­năstirile tibetane sînt in­flu­enţate de energia cosmică. In­ten­sitatea ener­giei acumulate poa­te creşte sau scă­dea pe baza prin­ci­piului ro­ta­ţiei corpurilor. Există o serie de structuri nu­mite “dispozitive pentru rugă­ciu­ne”, cîrli­ge meta­lice care sînt ac­ţi­o­nate ma­nual de călu­gări. Energia cosmică transmisă prin in­termediul dispozitivelor res­pec­tive poate fi transfera­tă unor obie­c­te sau persoanelor care vin în contact cu acestea.

×
Subiecte în articol: mistere ştiinţă