Centenarul naşterii lui Ian Fleming şi lansarea noului film din seria James Bond plutesc în mister
Premiera e prevăzută pentru noiembrie, titlul peliculei, “Quantum of Solace”, fiind inspirat dintr-o povestire a lui Fleming din colecţia “For Your Eyes Only”. Scriitorul Philip Gardiner a descoperit că Ian şi-a creat personajul pe baza experienţei oculte acumulate în timpul vieţii. În lucrarea “Codul lui Bond”, Gardiner descrie felul în care Fleming a introdus în volumele dedicate celebrului superspion fragmente de coduri numerice şi etimologice pentru a reda atmosfera unor legende şi poveşti străvechi. Dovedind cunoştinţe de ezoterism şi alchimie, Fleming a scris opere asemănătoare Legendei Sfîntului Graal sau basmelor cu balauri zburători. Gardiner, specialist în filozofie ezoterică şi etimologie, urmărind filmul “Pe cine nu laşi să moară” din seria dedicată lui Bond, a realizat că există un cod ascuns în scenariu.
MASON. Experienţa acumulată în descifrarea codurilor în perioada în care a lucrat în Serviciul de Informaţii al Marinei l-a ajutat pe Ian să creeze personaje cu înclinaţii mistice, organizîndu-şi o retragere misterioasă. Folosind ritualuri Tantrice pentru a-şi ridica nivelul propriei conştiinţe, el a descifrat mecanismul scrisului influenţat de factorii subliminali, ajungând la concluzia că alchimia era o veche formă de psihologie, iar psihicul uman “împrăştiat” necesita o “reintegrare”. “Codul lui Bond” a atras atenţia francmasonilor. Urmărind ritualurile din filmele lui Fleming, ei au ajuns la concluzia că scriitorul era, la rîndul său, mason.
News
ISRAELIENI FOARTE RELIGIOŞI. Un studiu legat de impactul religiei asupra credincioşilor, realizat la nivel internaţional, a relevat existenţa unui număr foarte mare de israelieni care cred în percepte religioase şi în Dumnezeu. Circa 38% dintre locuitorii Israelului sînt convinşi de existenţa unor forţe divine, 126% cred în stafii şi spirite, iar 45% sînt convinşi de existenţa îngerilor. Sondajul a relevat că 23% dintre israelienii aparţinînd categoriei de vîrstă între 18 şi 29 de ani se consideră extrem de credincioşi, 47% dintre ei admit că posedă propriile concepţii religioase şi doar 13% nu împărtăşesc nici un fel de convingeri religioase.
MĂNĂSTIRI ŞI ENERGIE COSMICĂ. Mănăstirile tibetane sînt influenţate de energia cosmică. Intensitatea energiei acumulate poate creşte sau scădea pe baza principiului rotaţiei corpurilor. Există o serie de structuri numite “dispozitive pentru rugăciune”, cîrlige metalice care sînt acţionate manual de călugări. Energia cosmică transmisă prin intermediul dispozitivelor respective poate fi transferată unor obiecte sau persoanelor care vin în contact cu acestea.