x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Descoperire uimitoare în Anzii peruvieni. O amplă rețea de pasaje subterane sub un templu vechi de 3.000 de ani

Descoperire uimitoare în Anzii peruvieni. O amplă rețea de pasaje subterane sub un templu vechi de 3.000 de ani

01 Iun 2022   •   10:45

În Anzii peruvieni a fost descoperită o rețea de pasaje subterane sub un templu vechi de peste 3.000 de ani, scrie Reuters.

Pasajele au fost găsite la începutul lunii mai 2022 şi se crede că ar fi fost construite anterior galeriilor labirintice ale templului, după cum explică John Rick, arheolog la Stanford University.

''Este un culoar de trecere, dar este foarte diferit, au o formă diferită de construcţie. Are trăsături din perioade anterioare, pe care nu le-am mai văzut până acum la alte pasaje'', a spus arheologul.

Acestea se află la altitudinea de 3.200 de metri deasupra nivelului mării. Este vorba despre circa 35 de pasaje subterane, conectate între ele și construite între anii 1200 - 200  î.e.n. la baza munților Anzi.

Templul Chavin de Huantar, aflat în regiunea de nord-centru a Anzilor, a fost un centru religios şi administrativ. Face parte din patrimoniul mondial UNESCO din 1985.

×
Subiecte în articol: peru pasaje subterane templu