x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Elon Musk amână lansarea rachetei SpaceX Starship

Elon Musk amână lansarea rachetei SpaceX Starship

de Redacția Jurnalul    |    10 Apr 2023   •   22:13
Elon Musk amână lansarea rachetei SpaceX Starship
Sursa foto: Hepta

Elon Musk a anunțat că lansarea rachetei SpaceX Starship se va amâna. Aceasta trebuia să aibă loc în această săptămână și ar putea fi amânată până spre sfârșitul lunii aprilie, potrivit Reuters.

Un test cheie de lansare a rachetei SpaceX Starship Super Heavy va avea loc „mai degrabă în cursul acestei luni decât în cursul acestei săptămâni”, a declarat luni directorul general al companiei spațiale, Elon Musk.

Compania SpaceX vrea să facă din Starship un sistem de transport complet reutilizabil pentru astronauți și încărcături pe orbita Pământului, pe Lună, pe Marte și chiar mai departe. Racheta va decola de la unitatea Starbase a SpaceX de la Boca Chica, în sudul Texasului.

„Lansarea Starship tinde să se apropie de sfârșitul celei de-a treia săptămâni din aprilie", a scris Musk pe Twitter la o zi după ce a declarat că racheta este gata de lansare și că „așteaptă aprobarea autorităților de reglementare".

Inițial, Administrația Federală a Aviației (FAA) a anunțat că data principală preconizată pentru lansare era luni, dar a enumerat datele de rezervă ca fiind marți și miercuri în această săptămână. Luni, FAA a emis o notificare prin care stabilea că lansarea ar putea avea loc ape 17 aprilie.

SpaceX mai are nevoie de o licență de lansare de la FAA pentru primul său test de zbor orbital lansat de la Boca Chica.

Sistemul este format dintr-o rachetă Starship așezată deasupra unui propulsor „Super Heavy" cu 33 de motoare. Planul este ca rachetă să parcurgă o orbită completă a Pământului înainte de a reintra în atmosferă și de a se prăbuși în largul coastei Hawaii. De asemenea, propulsorul Super Heavy ar trebui să aterizeze în Texas, în apropiere de locul de lansare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: SpaceX Starship