Ilustraţii captivante şi care ii fac şi pe adulţi să rădă, explicaţii ingenioase şi o impărţire editorială simplă - deliciul unei lucrări perfecte pentru copii.
Ilustraţii captivante şi care ii fac şi pe adulţi să rădă, explicaţii ingenioase şi o impărţire editorială simplă - deliciul unei lucrări perfecte pentru copii.Â
Cănd un editor francez reuşeşte să adune 20 de ilustratori care să creeze o carte de ştiinţă pentru copii, atunci rezultatul nu poate fi decăt un excelent Larousse pentru cei mici. Prichindelul tău nu se va plictisi de răsfoit deoarece are la dispoziţie cinci capitole bine structurate in care va găsi informaţii despre animale, plante, corpul uman sau despre ştiinţele pămăntului, toate explicate in fraze scurte, pe inţelesul său, şi insoţite de ilustraţii amuzante ce fac apel la jocurile şi imaginaţia copiilor. Altfel spus, scheletul omenesc se ascunde după uşă şi se arată treptat pentru ca puştiul tău să observe structura osoasă a corpului, şoriceii ii explică cum pisicile sunt mamifere, iar piraţii ii arată de ce e bine să mănănce alimente sănatoase.
AJUTOR. Dacă nu are chef să citescă tot, glosarul de la sfărşitul carţii il poate ajuta, trimiţăndu-l la pagina ilustrată atunci cănd aude un cuvănt necunoscut. La sfărşitul fiecărui capitol i se propun mici jocuri - experimente pentru a-i fixa informaţia in memorie. Un album contra plictiselii copilului tău, un album care il va face să uite că există computer şi, nu in ultimul rănd, o enciclopedie ce te va scuti la timpul potrivit de răspunsuri stănjenitoare la intrebările despre "barză, flori şi albinuţe".
Â
Intrebări şi răspunsuri - Ştiinţa in viaţa cotidiană
Autor:Dr. Rainer Köthe
Editura: RAO
Lucrarea autorului german Rainer Köthe, apărută la editura RAO, oferă răspunsuri pentru 150 de curiozităţi intălnite in viaţa de zi cu zi. "Intrebări şi răspunsuri - Ştiinţa in viaţa cotidiană" dezvăluie ştiinţa din spatele ciudăţeniilor intălnite in bucătărie, in parc, in baie, in autobuz sau de pe terenul de sport. Cartea explică de ce omul nu poate zbura, ce sunt bateriile, ce este ecoul sau de ce sare mingea. O carte mai mult decăt potrivită pentru curioşii de 13 ani, care abia incep studiul fizicii, pentru piticii cu multe intrebări, pentru cursurile de fizică distractivă sau pentru părinţii care au copii precoce. Autorul face o incursiune in fizica şi chimia de toate zilele, alcătuind o listă cu intrebări şi răspunsuri legate de mişcări şi forţe ce par obişnuite, dinamica gazelor şi a lichidelor, ce este căldura şi ce este frigul, structura microscopică a lumii şi chimia materialelor din casă.(A.T.)
Cum să te psihanalizezi singur
Autor: A. Roberti
Editura: Trei / Colectia Psihologie Practică
Fiecare dintre noi ne-am intrebat, cel puţin o dată, de ce avem stări neexplicate de deprimare, de ce unii oameni sunt colerici sau cum de alţii nu işi pot controla bălbăiala. Mai mult decăt un drum la psiholog, dar mai puţin decăt un doctorat in psihanaliză, "Cum să te psihanalizezi singur" iţi poate da răspunsurile legate de comportament şi personalitate, mai exact iţi poate arăta de ce azi te simţi Dr. Jekyll şi măine domnul Hyde, de ce eşti cu nervii in pioneze, de ce trăieşti cu capul in nori sau ce efecte poate avea influenţa părinţilor. Termeni precum nevroză, angoasă, complex de inferioritate sau fobie sunt explicaţi pe inţelesul tuturor: cum, de ce, de unde vin şi ce poate provoca schimbările comportamentale.