x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Fizicianul copiilor

Fizicianul copiilor

de Delia Zahareanu    |    31 Aug 2007   •   00:00
Fizicianul copiilor
Sursa foto: STEPHAN AGOSTINI/

Celebrul om de ştiinţă britanic Stephen Hawking işi cucereşte un nou segment de cititori fideli: copiii. In luna septembrie vor fi lansate pretutindeni in lume ediţiile celei mai recente cărţi a sa, "Cheia secretă a lui George spre Univers", lucrare ce explică micuţilor tainele spaţiului pe inţelesul lor.Â



Faimos pentru cercetările sale in astrofizică, dar şi pentru paralizia care i-a afectat cei mai mulţi ani din viaţă, Stephen Hawking işi face debutul in literatura pentru cei mici.


Franţa este prima ţară unde va fi lansat un volum inedit al celebrului cercetător al tainelor universului Stephen Hawking. Inedit, deoarece fizicianul britanic a decis să cucerească incă un segment de public, debutănd la Editura americană Simon & Schuster cu prima parte a unei trilogii destinate copiilor, care se intitulează "Cheia secretă a lui George spre Univers". La Paris, la 6 septembrie, 50.000 de exemplare in traducere franceză işi vor aştepta micuţii cititori, cu şapte zile inaintea lansării originalului in limba engleză, relatează AFP. Pentru acest proiect destinat micuţilor pasionaţi de cercetarea spaţiului şi a universului, Hawking a lucrat impreună cu fiica sa, Lucy, care cosemnează lucrarea.


SUMAR. Cartea prezintă aventurile unui personaj pe nume George, care, imprietenindu-se cu un om de ştiinţă şi cu fiica acestuia, trece prin aventuri extraordinare la scara Universului, s-ar putea spune. Iar cel care face totul posibil, iarăşi la scara Universului, este un calculator de o extraordinară putere, pe numele lui Cosmos, personaj care le facilitează celor trei călătorii extraordinare prin spaţiu şi timp. Descifrarea enigmelor din spatele găurilor negre, structura sistemului solar, cometele care se plimbă prin spaţiu şi astrele de pe cer sunt doar căteva din fenomenele şi realităţile universului inconjurător pe care Stephen Hawking le explică pe inţelesul prichindeilor cu umor şi spirit ludic. Savantul britanic a devenit celebru in toată lumea după publicarea in 1988 a cărţii "Scurtă istorie a timpului", care a rămas in topul best-seller-urilor, publicat de cotidianul Sunday Times peste 200 de săptămăni consecutiv. Este faimos pentru contribuţiile sale ştiinţifice in studiul găurilor negre.

×
Subiecte în articol: zoom