x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Gadgeturi de Crăciun

Gadgeturi de Crăciun

20 Dec 2008   •   00:00

AEROGARDEN: Grădina de bucătărie poate fi unul dintre cele mai surprinzătoare cadouri de Crăciun pentru persoanele dragi sau chiar pentru dumneavoastră.



Cu ajutorul ei puteţi aduce grădina de legume în toată splendoarea ei în propria bucătărie. Această invenţie vă oferă posibilitatea de a cultiva propriile mirodenii şi plante legumicole fără a depune nici măcar efortul necesar întreţinerii unei grădini obişnuite. Plantele dumneavoastră se vor dezvolta de trei ori mai repede, într-un mediu mai curat, deoarece rădăcinile lor nu sunt crescute în pământ, ci într-un compartiment aerat sau cu aburi. În plus, puteţi renunţa la folosirea plantelor aromate din comerţ pentru mâncărurile dumneavoastră favorite, deoarece Aerogarden vă permite şi cultivarea unor plante care nu sunt specifice climei ţării noastre.

SONY ROLLY
Pentru cei din viaţa cărora nu poate dispărea muzica, Sony a lansat un "casetofon" de la care nu poţi să-ţi iei ochii atunci când cântă. Este vorba despre Sony Rolly, un roboţel care, pe baza melodiilor tale preferate, efectuează propriile dansuri, însoţite de lumini variate care alternează în funcţie de ritmul melodiei. Mişcările şi alternanţa luminilor pot fi automate sau programate dinainte de utilizator, oferind posibilitatea personalizării roboţelului dansator.

CONSOLE
Sony a lansat anul acesta cea mai recentă variantă a consolei de joc portabile PlayStation Portable (PSP), denumită PSP 3000. Acesta ar putea fi un cadou ideal de Crăciun atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari dacă sunt împătimiţi ai jocurilor pe computer. Astfel, cei care vor beneficia de un astfel de dar vor fi cu siguranţă captivaţi, deoarece vor privi jocurile consolei pe un ecran cu cristale lichide îmbunătăţit, care oferă un contrast mai mare şi are un timp de răspuns mult mai scurt decât variantele anterioare.

LIBELULE
O jucărie tehnologică potrivită atât pentru cei mici, cât şi pentru cei care se maturizează mai târziu este Libelula FlyTech – prima insectă controlată prin intermediul undelor radio. Aripile sale duble sunt uşoare, flexibile şi rezistente la impact, de aceea este un cadou indicat şi "piloţilor" mai puţin îndemânatici. Insecta electronică poate fi o delectare atât în casă, cât şi în aer liber. A fost proiectată să desfăşoare spectacolul la diferite înălţimi, la diferite viteze şi pe mai multe direcţii. Micuţa minune tehnologică a primit titlul de jucăria anului 2007.

WII FIT
Toţi amatorii de console de jocuri ştiu ce poate face Nintendo Wii. Iată că tehnologia jocurilor electronice a avansat până într-acolo încât îţi este imposibil să te joci fără să faci mişcare. Nintendo Wii rămâne în continuare în lista propunerilor de cadouri de Crăciun, însă Nintendo propune şi o altă versiune Wii Fit – un fel de antrenor personal high-tech. Gameboard-ul oferă mai multe opţiuni: realizarea de exerciţii yoga, fitness şi aerobic, dar şi o serie de joculeţe amuzante de menţinere a echilibrului şi curse de alergări. Cârcotaşii vor spune desigur că nimic nu se compară cu exerciţiile fizice sănătoase şi sporturile practicate în aer liber, dar poate oferi porţia zilnică de efort fizic atunci când vremea de afară este rece sau ploioasă. Este potrivit pentru persoanele cu program încărcat, care vor să se menţină în formă şi să elimine stresul.

FORMAŢIA
Împătimiţii muzicii dispun acum de o nouă distracţie de Sărbători. Rock Band 2 este o consolă de jocuri, care vine la pachet cu instrumentele necesare unei formaţii rock respectabile. Singurul inconvenient este acela că tobele, chitara şi microfonul sunt din plastic. Toate acestea sunt conectate însă la consola de jocuri, în care sunt înregistrate unele dintre cele mai mari hituri rock. Cu Rock Band 2 şi puţin curaj puteţi da o nouă nuanţă vechilor şlagăre. Este un joc potrivit pentru întreaga familie şi garantează ore întregi de amuzament. Atenţie însă la vecini! Unii dintre ei s-ar putea să nu aprecieze foarte mult calităţile dumneavoastră de star rock.

ROBOT STELAR
Războiul stelelor se mută la tine în dormitor. Se pare că din ce în ce mai multe obiecte electronice şi tehnologii închipuite de scriitorii de literatură şi scenarii science-fiction îşi fac loc în viaţa de zi cu zi. "Războiul stelelor" este unul dintre cele mai vizionate filme SF, iar personajele sale au milioane de fani în întreaga lume. Dacă aveţi un Darth Vader printre prieteni, atunci este timpul să-i faceţi cunoştinţă cu R2D2 – roboţelul construit de Nikko Home Electronics după imaginea celebrului droid din Războiul Stelelor. Misiunea sa este aceea de a vă spori confortul. Proiectează pe o suprafaţă de doi metri fotografii, filme şi vine cu toate cele trebuincioase: slot USB, cititor de carduri, DVD/CD player. Mobilitatea deosebită îi permită să proiecteze imaginile chiar şi pe tavan, astfel încât vizionarea unui film plictisitor vă permite să adormiţi într-o poziţie confortabilă. Senzorii de mişcare încorporaţi îi permit să va însoţească prin casă şi chiar să vă spună o poveste în limbajul nativ al lui R2D2.

GHIDUL TV
Pentru utilizatorii de Macintosh portabil care nu vor să rateze emisiunile, filmele şi serialele preferate nici atunci când călătoresc, Miglia TVBook este gadgetul ideal care le permite, prin conectare cu jutorul unui port USB, să aibă "ecranul" televizorului la dispoziţie oricând îşi doresc. Miglia TVBook este un decodor tv digital dotat cu o antenă amplificată, care furnizează recepţie optimă atunci când călătoriţi. Cu ajutorul său aveţi atât posibilitatea de vizionare, cât şi de înregistrare a transmisiunilor tv.

×
Subiecte în articol: special