BILET LA MUZEU
De la filme 3D pentru cei mici la săli de conferinţă pentru cei mari, Cetatea Ştiinţelor şi Industriei din Paris merită văzută pe indelete.
Bilet la muzeu
De la filme 3D pentru cei mici la săli de conferinţă pentru cei mari, Cetatea Ştiinţelor şi Industriei din Paris merită văzută pe indelete.
Geoda străluceşte orbitor in orizontul uşor prăfuit al unei după-amieze de primăvară la Paris. Acoperită cu peste 6.000 de triunghiuri din oţel, care o fac să reflecte splendid lumina, sfera care a devenit simbolul complexului interactiv de la Cita des Sciences et Industries este in fapt un imens cinematograf, construit in 1985 de arhitetul Adrien Fainsilber impreună cu inginerul Gerard Chamaillou. In interiorul său, filmele de format IMAX sunt proiectate pentru viziÂtatorii de toate vărstele.
Insă Cita des Sciences nu inseamnă numai cinema, inseamnă expoziţii multimedia, seminarii şi conferinţe, centre de consiliere profesională, spaţii pentru conferinţe şi activităţi educative, restaurante, acvarii şi biblioteci.
UTIL. Complexul este situat in arondismentul XIX, acolo ajungăndu-se fie cu metroul (cea mai inţeleaptă cale de transport in comun in labirintul parizian), fie cu maşina. Iar biletele variază in funcţie de traseul pe care cei curioşi il aleg, de la 0,34 euro pănă la 1,60 de euro. Biletele pot fi cumpărate şi in magazinele Fnac sau Carrefour, după ce au fost comandate in avans.
EXPLORA. Este principalul spaţiu destinat expoziţiilor permanente din complex şi se intinde pe trei nivele (1,2 şi 3). Expoziţiile sunt grupate pe teme: sunete, spaţiul cosmic, oceanele, matematica, energia, automobilele. Unul dintre spaţiile auxiliare zonei Explora este cel al "Noutăţilor ştiinţifice", expoziţie permanentă care este incontinuu adusă la zi, pentru a prezenta cele mai noi descoperiri din lumea cercetării.
MEDIATECA. Pentru cei care preferă liniştea cărţilor tumultului de paşi grăbiţi din spaţiile expoziţionale, Cita des Sciences le propune o bibliotecă ştiinţifică de dimensiuni considerabile. Ea se intinde pe 3 paliere, intrarea fiind la nivelul 1. Biblioteca este organizată in trei mari secţiuni: cea destinată marelui puÂblic, cea pentru copii şi cea dedicată istoriei ştiinţelor. In mediateca mare, pe lăngă cărţi vizitatorii pot consulta diferite resurse video sau audio care permit vizualizarea filmelor, documentarelor, a desenelor animate.
CARREFOUR NUMERIQUE. Este spaţiul destinat multiplelor activităţi de invăţare şi de formare personală şi profesională. Pe suprafaţa sa de 1.200 de metri pătraţi, vizitatorii au acces la un număr impresionant de materiale didactice, pot accesa internetul sau pot invăţa să folosească un calculator. Există ateliere multimedia unde cei interesaţi pot discuta cu profesionişti in domeniu.
CETATEA MESERIILOR. Aceasta oferă un spaţiu special amenajat pentru cei care doresc obţinerea informaţiilor de angajare, precum şi pentru cei care vor să se formeze profesional intr-un anumit domeniu. Consilierea profesională stă la dispoziţia doritorilor, precum şi fondurile de documente utile in domeniul angajărilor.