x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Imagini SPECTACULOASE: NASA a surprins o FLACĂRĂ SOLARĂ URIAŞĂ! Soarele, la apogeul perioadei sale de activitate (VIDEO)

Imagini SPECTACULOASE: NASA a surprins o FLACĂRĂ SOLARĂ URIAŞĂ! Soarele, la apogeul perioadei sale de activitate (VIDEO)

09 Mai 2013   •   10:33
Imagini SPECTACULOASE: NASA a surprins o FLACĂRĂ SOLARĂ URIAŞĂ! Soarele, la apogeul perioadei sale de activitate (VIDEO)
Sursa foto: NASA

NASA a publicat o imagine uluitoare cu o puternică erupţie solara ce a avut loc pe 3 mai, relatează Daily Mail. Pot fi observate valuri uriaşe de plasmă pe suprafaţa Soarelui, dar şi o flacără solară uriaşă.

Experţii susţin că Soarele pare că se trezeşte la viaţă, mai ales că astrul se află la apogeul ciclului său de activitate de 11 ani.

La 3 mai, Soarele a erupt timp de 90 de minute, iar specialiştii de la NASA l-au fotografiat utilizând raze UV.

"Observatorul pentru Dinamica Soarelui a surprins o regiune activă care a erupt aruncând un nor uriaş de materie solară", au declarat cei de la NASA.

Flăcările solare reprezintă eliberări explozive de energie care aruncă în spaţiu nori de particule atomice, provocând radiaţii de microunde şi unde radio. Radiatiile periculoase cauzate de flacara solara nu pot trece prin atmosfera Pamantului pentru a-i afecta fizic pe oameni, insa cand sunt suficient de puternice pot afecta semnalele radio. Flacara surprinsa pe 3 Mai a fost inclusa in categoria M.

×