x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Imperiul roboţilor se pregăteşte de Olimpiada din 2020

Imperiul roboţilor se pregăteşte de Olimpiada din 2020

02 Iul 2014   •   18:38
Imperiul roboţilor se pregăteşte de Olimpiada din 2020

Un consorţiu format din mai mult de 300 de companii japoneze creat la Tokyo, a anunţat că obiectivul său este crearea a o sută de roboţi echipaţi cu cea mai bună tehnologie, până în anul 2020, informează AFP. 
Acest nou consorţiu numit 'i-RooBO Network Forum' este prezidat de profesorul Hideyuki Tokuda de la Universitatea Keio. 

Noua structură este rezultatul fuziunii a două organizaţii existente, una în jurul cunoscutelor grupuri Toshiba, Toyota şi NTT, cealaltă fiind o asociaţie de companii mai mici, de asemenea, specializate în robotică şi tehnologie informatică. 

Proiectul iniţial este de a concepe până la începutul deceniului următor o sută de roboţi de companie, asistenţă sau cu alte funcţii utile pentru persoane fizice, precizează AFP. 

O parte dintre proiecte vor fi finanţate prin subscripţii on-line, o metodă din ce în ce mai utilizată de companiile mici pentru a pune în aplicare proiecte în domeniul tehnic. 

Japonia, cel mai mare producător şi utilizator de roboţi industriali, se consideră un imperiu al roboţilor şi intenţionează să-şi consolideze poziţia, cel puţin până în 2020, anul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care poate deveni o vitrină a know-how-lui tehnologic japonez, comentează AFP. (Agerpres)

×