x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă In altă dimensiune

In altă dimensiune

27 Dec 2007   •   00:00

In colecţia "Universuri paralele", Pro Editură şi Tipografie propune cartea "Experimentul Philadelphia", un caz in istoria cercetărilor ştiinţifice care a stărnit dispute aprige, construind in jurul său un adevărat zid de mister.

O carte incitantă despre un experiment la limita inţelegerii umane vă va captiva cu siguranţă atenţia.

 

In colecţia "Universuri paralele", Pro Editură şi Tipografie propune cartea "Experimentul Philadelphia", un caz in istoria cercetărilor ştiinţifice care a stărnit dispute aprige, construind in jurul său un adevărat zid de mister. Iar acest zid este spart de către autorii Brad Steiger, Alfred Bielek şi Sherry Hanson Bielek care au făcut o documentare asiduă a experimentului, convingănd chiar pe unul dintre participanţii supravieţuitori la această cercetare să povestească impresiile sale.

 

STRANIU. Experimentul Philadelphia a constat in teleportarea unui vas de război de către Marina americană din Philadelphia, la docurile sale din Norfolk, aplicănd cu succes Teoria Unificării Cămpurilor, elaborată de genul fizicii secolului XX, Alfred Einstein, după cum susţin autorii lucrării. "Jumătate dintre ofiţerii şi echipajul acelui vas sunt in prezent nebuni de legat. Căţiva sunt incă internaţi in anumite locaţii unde pot să primească ajutor ştiinţific specializat cănd fie «dispar», fie «se blochează»", putem citi la pagina 38 a cărţii intr-o referire la corespondenţa intre doi dintre cei care au urmărit efectele teleportării indeaproape, Carlos Miguel Allende şi astrofizicianul Morris K. Jessup. Autorii lucrării avertizează de la bun inceput că foarte mulţi dintre cei care au fost implicaţi direct sau interesaţi de cazul teleportării vasului Eldridge au sfărşit misterior sau au fost declaraţi nebuni şi internaţi, sau au fost ameninţaţi deseori să renunţe la cercetările pe acest subiect.

  • Delia Zahareanu

Â

 

Misterele cuprinse in crystal

"Enigma craniilor de cristal", lucrare semnată de Chris Morton şi Ceri Louise Thomas, apărută de sub presele Pro Editură şi Tipografie, descrie modul in care cei doi călători au mers pe urma legendarelor cranii de cristal, intălnind de la fizicieni pănă la vraci şi povestind cu ei despre aceste obiecte ciudate despre care civilizaţiile precolumbiene credeau că au puteri telepatice şi că posedă inglobată o cunoaştere supremă ce va fi dezvăluită la sfărşitul lumii. Autorii descriu expediţiile lor de cercetare in Amazon şi pe teritoriile maiaşe, acolo unde la inceputul secolului, un explorator britanic a descoperit primul obiect de acest fel. Tradiţia precolumbiană susţine că există 13 astfel de cranii, pănă in prezent nefiind toate descoperite. Iar in final, cei doi autori ai lucrării ajung să inţeleagă mai multe despre felul in care vechii amerindieni concep lumea, nu foarte deosebit de ultimele descoperiri ale fizicii contemporane. Pentru cei pasionaţi de mistere, "Enigma craniilor de cristal" este o lectură incitantă, care nu poate fi abandonată cu uşurinţă.

×
Subiecte în articol: sub lupa zoom