x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Descoperire UIMITOARE în Israel. Au fost găsite ouă de struț cu o vechime de circa 7.500 de ani

Descoperire UIMITOARE în Israel. Au fost găsite ouă de struț cu o vechime de circa 7.500 de ani

de Redacția Jurnalul    |    13 Ian 2023   •   09:40
Descoperire UIMITOARE în Israel. Au fost găsite ouă de struț cu o vechime de circa 7.500 de ani
Sursa foto: Hepta

Mai multe ouă de struț cu o vechime de circa 7.500 de ani au fost găsite în deșertul Negev, potrivit Autorității pentru Antichități din Israel, citată de dpa.

Este vorba despre cojile a 8 ouă care se aflau lângă un foc de tabără stins dintr-un loc de campare al nomazilor din sudul deșertului. 

Acestea sunt bine conservate deoarece au fost acoperite de nisip și sunt vechi de circa 4.000-7.500 de ani. Extraordinar este faptul că lângă ouă se aflau pietre arse, unelte din piatră și cioburi de ceramică, ceea ce indică faptul că ar fi fost gătite. Sunt primele informații despre fapul că oamenii de la acea vreme preparau mâncarea prin folosirea focului. Ouălele vor fi reconstruite din coji și supuse testelor. 

Descoperirile anterioare au arătat că ouălele de struți erau considerate mai ales obiecte de lux, din acestea confecționându-se bijuterii, vase dar erau și consumate, un ou de struț având o valoare nutritivă echivalentă cu circa 25 de ouă de găină. 

Struții au fost răspândiți mii de ani însă au dispărut în anii 1800. 


 

×
Subiecte în articol: ou strut